V Mariboru odprli stojnice s kuhanim vinom! Kaj bodo rekli inšpektorji?

Božični sejem, Maribor. Foto Maribor.info

Medtem ko so inšpektorji včeraj na ljubljanski tržnici zaprli stojnice, ki so prodajale hrano in pijačo, so v Mariboru na Trgu Leona Štuklja danes stojnice s kuhanim vinom, a brez hrane, ponovno odprli. 

Zadnji vladni odlok določa, da obratovanje stojnic na prazničnih sejmih, ki med drugim ponujajo kuhano vino in hrano, ni dovoljeno. V Ljubljani so v sredo to vladno odločitev zaobšli, saj so stojnice uvrstili pod dejavnost ljubljanske tržnice in tržnične prodaje, ki pa je še vedno dovoljena. Najemnike, ki so čez dan odprli stojnice, je še isti večer obiskalo več inšpektorjev Finančne uprave (Furs). Opozorili so jih, da kršijo odlok in napovedali, da se bodo vrnili. V četrtek proti večeru so se inšpektorji res vrnili in stojnice zaprli. Najemniki pa bodo dobili kazni. 

V Maribor pa je drugače. Tu pijačo (ne pa tudi hrane) na trgu prodajajo gostinci, ki imajo v bližini tudi lokal. So pa v soboto, po zadnji vladni odločitvi, stojnice zaprli na mariborskem Trgu Leona Štuklja. Boštjan Protner, lastnik vinske hiše Joannes Protner iz Malečnika, ki je stregel gostom na trgu, je še včeraj za Večer dejal, da čakajo, kaj bo v Ljubljani in kaj bodo rekli inšpektorji. No, čeprav so stojnice inšpektorji v Ljubljani včeraj zaprli, so jih danes na Trgu Leona Štuklja ponovno odprli, v njih pa pijačo ponujajo gostinci, ki na trgu nimajo lokala. Dostop do njih je dovoljen le tistim, ki izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Piše portal N1.

Očitno tudi mariborskim gostincem res nekaj ne gre v glavo. Odloki zaradi preprečitve širjenja koronavirusa niso zato, da se iščejo obvodi, ampak zato, da se spoštujejo.  Verjetno pa to ne bodo mirno gledali inšpektorji. Odlok vlade je namreč jasen. Na sejmih se ne dovoli prodaja hrane in pijače.

Spremljamo, kaj se bo zgodilo.

P.M.

Povezane objave

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Vikend rezerviran za člane SDS, mariborske in podravske regije!

Pozor! Prihajajo nevihte z nalivi, sodra, veter in sneg. (grafika padavin)