V SDS napovedali posvetovalni referendum o zakonu o RTV! Anketa!

V zadnjih mesecih narašča število državljanov, ki so nezadovoljni s storitvami, ki jih nudi RTV Slovenija, in zato pri SDS predlagajo ukinitev plačevanja RTV prispevka, ki slovensko gospodinjstvo stane približno 150 € letno.

Poslanke in poslanci SDS so danes v parlamentarni postopek vložili predlog za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu predloga zakona o spremembah zakona o Radioteleviziji Slovenije. Na referendumu bi se vprašanje glasilo:  »Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka, in da zato Državni zbor Republike Slovenije sprejme Predlog Zakona o spremembah Zakona o Radioteleviziji Slovenije, EPA 0008-IX?«

 Predlagano vprašanje se nanaša na sprejetje novele predloga Zakona o radioteleviziji Slovenije (ZRTVS-1B), EPA 0008-IX, ki sledi cilju odpraviti obvezno dajatev prispevka RTVS in omogočiti fizičnim ter pravnim osebam, da se same odločijo ali bodo ter v kakšni višini bodo plačevali RTV prispevek glede na to koliko so zadovoljni s programi RTV Slovenija.

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

 Loading ...

Predlog dopolnitve zakona predlaga spremembo obstoječega Zakona o Radioteleviziji Slovenije z rešitvami, kot ga predlaga SDS:
–    mesečni prispevek za dosedanje zavezance, tako fizične osebe, pravne osebe in samostojne podjetnike je prostovoljen;
–    črtajo se določbe evidenci osebnih podatkov zavezancev za plačilo prispevka RTVS, saj niso več potrebne za izterjavo obveznega prispevka;
–    prenehajo se uporabljati določbe Zakona o davčnem postopku, ki se sedaj uporabljajo za obračun obveznega prispevka RTVS;
–    določi se, da javni zavod RTV Slovenija v statutu in internih aktih uredi način in postopek za plačilo prostovoljnega prispevka.

Vir: Demokracija

 

Povezane objave

POZOR!!! Gen-i bo občutno podražil elektriko!

Ustavno sodišče je dolgo pacalo, na koncu pa povedalo: “Janša je nedolžen!”

Golob nad svojega tovariša Kučana. Marta Kos brez podpore SD

1 komentar

biljan 18. 05. 2022 - 17:31
RTV raje kadrovsko prečistite in zaposlite svoje ljudi, da bodo končno plačani za novinarsko, dopisniško delo! Dražava ne more biti brez javnega radio-televizijskega nacionalnega medija. Žal pa sedaj ni slovenski nacionalni medij ampak na radiu, še posebej v glasbi kadrovsko nadaljevanje radia Študent. TV pa niso le poročilas, ampak res obilica drugih oddaj, ki pa bi morale biti bolj slovensko nacionalno obravnae, kot v času 80 let, ko se je budilo hotenje po sampostojni drćavi Slovencev. Če ne veste, kako se to dela, si oglejte do 15 šiptarskih Tb postaj v paketu NEO. Le tega ni tam, kako se je mogoče množiti s po nekaj vbodi po večkrat na noč.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več