V Srbiji že druga tragedija. 21-letnik streljal na ljudi, išče ga kar 600 policistov

SLIKA JE SIMBOLNA

V Srbiji le v nekaj dneh že druga tragedija. V streljanju pri srbskem Mladenovcu je bilo včeraj zvečer ubitih osem ljudi, petnajst pa ranjenih. Na njih je streljal 21-letnik.

Srbski notranji minister Bratislav Gašić je po navedbah tiskovne agencije Tanjug dejal, da gre za teroristični napad. Izvedel naj bi ga 21-letni moški z avtomatskim orožjem, ki je še na begu. Najprej naj bi ubil mladega policista in njegovo sestro, medtem ko je po zadnjih podatkih skupno umrlo osem ljudi! Poleg njih je bilo v streljanju ranjenih še 13 ljudi. V Urgentnem centru je osem ranjenih, v Dragiši Mišoviću dva, v Smederevu pa trije. Napadalec naj bi streljal iz vozečega vozila in nato pobegnil. Po navedbah medijev je do streljanja prišlo v vaseh Dubona, Šepšin in Malo Orašje.

Napadalca, po poročanju srbskih medijev gre za 21-letnika iz vasi Šepšin blizu Mladenovca, iščejo vse specialne enote srbskega notranjega ministrstva ob pomoči helikopterjev, dronov in iskalnih psov. Skupaj je na terenu več kot 600 pripadnikov notranjega ministrstva, poroča Tanjug.  Portal Večernje Novosti, je zločin označil za “teroristično dejanje”.

Povezane objave

Šokantno odkritje. Brat, osumljenega za umor male Danke, v priporu ni umrl naravne smrti

Tretjega osumljenca Dankinega umora, prehitela smrt.

Srbski policiji je končno priznal: “Danko sem zadavil!”