Vici se pišejo kar sami. Bo kandidatka Svobode za županjo Maribora kar Lidija Divjak Mirnik?

Lidija Divjak Mirnik, slika twitter

Vroča politična jesen se bliža. Čakajo nas tako predsedniške, kot lokalne volitve, poleg tega vsaj še trije referendumi in volitve v Državni svet Republike Slovenije.

Pri Gibanju Svoboda, kjer še vedno plešejo, iščejo kandidate tudi za lokalne volitve. Maribor je strateško zelo priročen. Nenazadnje je bilo iz Maribora v Državni zbor izvoljenih kar 5 poslancev. Prav zato bo Golob napel vse sile, da dobi župana. A ne bo tako lahko, kot si misli. Še posebej ne zato, ker je že na začetku svojega mandata naprej zaril nož v hrbet prav Mariboru z ukinitvijo urada za demografijo.

Prav zanimivo je, da bo Golob  v  Ljubljani podprl dosedanjega župana Zorana Jankovića, ki se bo novembra potegoval že za šesti zaporedni mandat na čelu ljubljanske občine. Kljub raznim korupcijskim aferam Jankovića, Golob še vedno podpira. ne velja pa to za mariborskega župana Arsenoviča, za katerega se je izkazalo, da ima obljube le na jeziku. Po zadnji aferi z napadom na mladoletno osebo, pa naj bi mu hrbet obrnil tudi Golob. 

Koga bodo v Svobodi poslali v tekmo proti dosedanjemu županu, ki se bo po napovedih potegoval za svoj drugi mandat, še ni znano, naj bi se pa z župansko kandidaturo vnovič spogledovala nekdanja poslanka LMŠ Lidijo Divjak Mirnik, ki je po združitvi LMŠ in SAB z Gibanjem Svoboda postala članica Golobove stranke. Ta izbira je sicer dobra tudi za protikandidate, kajti Divjak-Mirnikova ne uživa kakšnega posebnega ugleda med Mariborčani. Spomnimo se recimo, da je dosedanjega župana poimenovala kar slovenski Putin. Na zadnjih volitvah pa je dobila sramotnih 377 glasov, ali le pičlih 3.35%.

“Ljudje mi pišejo in me nagovarjajo, ampak zaenkrat ni padla še nobena odločitev,” je pojasnila Lidija Divjak Mirnik in dodala, da se z Golobom o tem še ni uradno pogovarjala, je povedala za Večer.

Nekaj nebuloz o Mariboru je Lidija kvasila tudi na soočenjih pred parlamentarnimi volitvami:

 

“Povezovanje Maribora z greznico v enem stavku, pa bi Lidijo Divjak Mirnik lahko stalo tudi mandata poslanke v državnem zboru,” je dejal aktualni poslanec Dejan Kaloh. Pa še prav je imel!

Kdo bo zared končni kandidat Gibanja Svoboda za mariborskega župana bomo še poročali.

Povezane objave

Pri Večeru spet ne znajo šteti? Našteli so le nekaj 100 udeležencev shoda

Zbiranje podpisov. Arsenovič lahko pred občino, medtem ko SDS le na Trgu svobode

Občinski odbor SDS Duplek dobil starega-novega predsednika za nov štiriletni mandat

2 komentarja

MOPSEN 12. 08. 2022 - 3:31
Toliko kot je Slo narod...dobesedno opaljen v glavo, bo tale debilka dobila volitve...glupemu Slo narodu,jo iz srca PRIVOŠČIM.
Fobca United 12. 08. 2022 - 3:25
Še ena kura brez pameti v golobjem gnezdu norcev!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več