Vili Kovačič ovadil Roberta Goloba in nadzorni svet GEN energije

slika, fotomontaža

Aktivni državljan Vili Kovačič naj bi vložil kazensko ovadbo proti nekdanjemu predsedniku GEN-I Robertu Golobu ter nadzornemu svetu GEN energije, ki so dopustili, da se tako visoke plače in nagrade sploh izplačujejo.

Vili Kovačič ovadil Roberta Goloba in nadzorni svet GEN energije

Po neuradnih podatkih, naj bi Vili Kovačič, vložil kazensko ovadbo zoper Roberta Goloba, Po novem politika, prej pa predsednika GEN-i, na osnovi kazenskega zakonika o prejemkih poslovnih oseb v gospodarskih družbah v večinski lasti Republike Slovenije. 

Kot je Kovačič zapisal v ovadbi, določitev višine osnovnega plačila  poslovnim osebam po ZPPOGD določa, da se višina osnovnega plačila določi v razmerju z najnižjo bruto plačo izplačano v podjetju ali skupini za preteklo leto, pri čemer osnovno plačilo ne sme presegati petkratnika najnižje bruto plače. 

Za zlorabo položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti do vključno nevestnega dela v službi, se lahko uradna oseba lahko kaznuje tudi z zaporom do dveh let, pravi zakon. Pri tem gre opozoriti, da naj bi šlo pri Golobu za tako velike zaslužke v državnem podjetju, take, da jih slovenski davkoplačevalec s povprečno plačo nikoli ne bo mogel zaslužiti. Zadeva bi se zato morala preganjati celo po uradni dolžnosti. 

Pri Golobu naj bi šlo celo za sprevrženo dejanje in ustvarjanje lažne medijske predstave volivcem o njegovi socialnosti in celo dobrodelnosti. A v resnici gre za davkoplačevalski denar, Golob naj bi samo v 11. mesecih  leta 2021 prejel 400.678 evrov brutto, ali 192.000 neto. Piše portal Prava.

Povezane objave

Precej klavrna podpora za Stojmenovo Duh. Kdo ji je dal podporo?

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?