Vlada bo proti energetski draginji pomagala le brezposelnim? Kaj pa delavci?

slika je simbolna

V malem novinarskem središču vlade na Gregorčičevi 25 so sprejete odločitve vlade predstavili ministra Matjaž Han in Luka Mesec ter državni sekretar na ministrstvu za obrambo Rudi Medved.

Vlada bo proti energetski draginji pomagala. A komu? predvsem nezaposlenim, ki prejemajo državno pomoč in kateri si lahko privoščijo na leto, trikrat tudi izredno državno pomoč. Torej tisti ki ne delajo. Kaj pa delavci?

Vlada bo tako socialno ogroženim prebivalcem in invalidom v času draginje pomagala z enkratnim energetskim dodatkom v višini 200 evrov, v primeru veččlanske družine se bo pomoč po besedah ministra Luke Mesca seštevala. Celotna vrednost pomoči bo 41 milijonov evrov. Socialno ogrožena gospodinjstva so, kot je pojasnil, tista, v katerih živijo upravičenci do denarne socialne pomoči in varstvenih dodatkov. Teh je v Sloveniji 63.000.

Pod Golobom se v Sloveniji torej ne splača več delati?

 

Povezane objave

Tako so levičarski podporniki teroristov Hamasa napadli Ruparjevo novinarsko konferenco

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”

2 komentarja

mona lisa 19. 08. 2022 - 6:07
Poznam primere ko mladi in zdravi ljudje visijo na socialni pomoči ker kot pravijo se jim za 800 evrov ne splača delat. Poznam in imam v bližini kar nekaj ljudi ki delajo še za manj in sicer za minimalno plačo. Ne vem zakaj se mora dati pomoči tistim na socialni. Naj gredo delat. Seveda s tem ne misli tistih ki so bolni, stari in takih ki res ne morejo delat. Zdravi in mladi lenuhi ki nočejo delat in visijo na sociali pa bodo dobili pomoč. Bolno in izprijene. Čisto po Golobova.
Roman Naprudnik 19. 08. 2022 - 7:25
Neverjetno,namesto,da bi ljudem pomagala jim bo še pobrala.Res,neverjetno.
Dodaj komentar