Vozniki pozor! Nevarnost sneženja in močnega vetra

Slika: Magda Ehlers (pexels) - simbolna slika

Arso je izdal oranžno opozorilo za večino države zaradi močnega vetra, ki je že v soboto in nedeljo povzročal težave. V ponedeljek se bo situacija še poslabšala, saj bo ob sneženju pričakovati tudi snežne zamete in vetrolome. Policija poziva k previdnosti in opozarja na možne težave na cestah.

Vozne razmere se bodo v naslednjih urah in dneh marsikje zelo poslabšale.

“V noči na ponedeljek bo namreč nekatere dele države zajelo močnejše sneženje, na Primorskem in Notranjskem naj bi v ponedeljek do večera zapadlo celo do 50 centimetrov snega. Ponekod bo zaradi močnega vetra poleg snežnih zametov, ki jih bo zanašalo na cesto, zelo zmanjšana tudi vidljivost,” so pozvali na Generalni policijski upravi.

Policija poziva voznike, da se na pot ne odpravljajo, če to ni res nujno potrebno. Voznike opozarjajo tudi na varnostno razdaljo, ki je v takšnih situacijah izjemno pomembna. Možni bodo zastoji, tovornjaki pa lahko pričakujejo prepoved vožnje. Policisti svetujejo, da vozniki v avtu imajo lopato, orodje za čiščenje snega, dovolj goriva in zimsko opremo. Pred potjo je pomembno preveriti prometne razmere na relaciji.

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?