Vse podrobnosti ob eksploziji na Vrhniki. En delavec umrl, oče in sin hudo ranjena.

zajem slike

Kar naenkrat je  počilo in se streslo, predvsem so pok slišali prebivalci Stare Vrhnike. V tovarni pirotehnike Hamex sta bila uničena dva objekta in tovorni kontejner, skladišče pa je močno poškodovano. A epilog eksplozije je bolj grozljiv. en mrtev delavec in dva huje ranjena.

Tla po vsaj eni zelo močni eksploziji in še kakšni nekoliko šibkejši na Stari Vrhniki so se danes zatresla tako močno, da so okoliški prebivalci sprva pomislili na potres. Upravičeno. “Eksplozijo v proizvodnem objektu na Vrhniki ob 11.29 po lokalnem času so zapisale tudi najbližje opazovalnice državne mreže,” so sporočili z Agencije RS za okolje

Koliko materialov in raznovrstne pirotehnike je eksplodiralo, ni znano. V času eksplozije so bili v tovarni trije; po podatkih portala Slovenske novice je umrl delavec Simon O., zelo hude poškodbe naj bi imel direktor in večinski lastnik Hamexa Aleš H., hudo ranjen naj bi bil tudi njegov sin Domen. Oba imata po prvih ocenah opečenih med 40 in 60 odstotkov površine kože. Pri enem od poškodovanih sumijo tudi na poškodbe notranjih organov. Eden pa je utrpel tudi poškodbo medenice.

Fotografije s prizorišča okoli Hamexa kažejo veliko razdejanje.

slika: civilna zaščita Vrhnika

Vrhniški župan Daniel Cukjati je svojcem žrtve izrekel sožalje, poškodovanim pa zaželel čim boljše okrevanje. Na vprašanje, ali bo občina proti podjetju ukrepala, je dejal, da za to ni pristojna občina, ampak so najprej pristojne inšpekcije, da ugotovijo, ali je prišlo do malomarnosti, napake oziroma drugega vzroka za nesrečo. 

Na kraju je bilo 55 gasilcev, nihče od nas ni bil poškodovan, ves čas smo delali z maskami in drugo zaščitno opremo. Ko smo prišli, je bilo sicer res ogromno dima, takoj pa smo opazili, da od stavbe, kjer je eksplodiralo, ni ostalo nič in da tako tam tudi ni več nobenega smodnika oziroma drugih eksplozivnih naprav. Ves material je bil uničen že zaradi eksplozije. Za zdaj je nemogoče ugotoviti, koliko je bilo eksplozij, vsaj ena od njih je morala biti res močna.

viri: Slovenske novice, žurnal24, Večer

 

Povezane objave

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

Ministrica za zdravje pridno zapravlja naš denar. Najela agencijo za 111 evrov na uro!

Zalo Klopčič, levičarke že začele napadati, zaradi njenega prispevka o oddaji Prvič na RTVS

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več