Vućić obtožil Slovenijo, da je kršila ozemeljsko celovitost Srbije?

Aleksander Vučić, zajem slike

Predsednik republike Borut Pahor se je verjetno na enem zadnjih obiskov, kot predsednik Slovenije, danes v Beogradu sešel s srbskim kolegom Aleksandrom Vučićem.

Od današnjem obisku Pahorja v Srbiji odmeva izjava srbskega predsednika Aleksandra Vučiča, ki je Slovenijo obtožil, da krši ozemeljsko celovitost Srbije.

Vučić je na novinarsko vprašanje, ali se bo Srbija pridružila evropskim sankcijam proti Rusiji zaradi napada na Ukrajino, odgovoril, da bo imela Srbija obvezo sledenja skupni zunanji in varnostni politiki EU tik pred članstvom v povezavi, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Vendar pa je opozoril, da države še nihče ni obvestil, da je tik pred članstvom, niti tega nihče očitno ne načrtuje.

“Kako naj pojasnim državljanom, da bomo uvedli sankcije proti Rusiji, ki ni kršila ozemeljske celovitosti Srbije, ne pa proti Sloveniji, ki je to storila,” je pripomnil in spomnil na dejstvo, da je Slovenija, tako kot npr. Francija, Nemčija in ZDA, priznala Kosovo, kar je po srbskem prepričanju kršitev mednarodnega prava, ustanovne listine ZN in resolucije Varnostnega sveta ZN 1.244.

Kako bo ob tem reagiralo zunanje ministrstvo, ki ga vodi Tanja Fajon? bo ministrica uspela spisati protestno noto? Dogodek bomo spremljali naprej.

 

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

1 komentar

Nata 4. 09. 2022 - 5:58
Zamere. . . zamere. . . . takšne in drugačne. Ša danes se jim kolca, da niso mogli uresničiti tisto svojo - kamor stopi noga Srba, tam je Srbija??
Dodaj komentar