Za koliko se vam bodo pod Golobom znižale plače v letu 2023

Robert Golob, slika je simbolna, Demokracija

Ni vse zlato, kar se sveti. tako bi lahko dejali za vlado Roberta Goloba, ki državljane spravlja v obup z slabimi in neprimernimi odločitvami.

Spomnimo kaj je Golob izjavil pred volitvami: “Pa prosim lepo, to je moja izkušnja in to je moje osebno mnenje: zares ne potrebujemo nižjih davkov. Jaz res ne vem, kaj bi meni nižji davki koristili, razen tega, da bi imel več denarja na računu in bi mogoče zapravljal za večje neumnosti.” Golob morda res ne ve, kaj bi z več denarja, prepričani pa smo, da tisti, ki životarijo na minimalnih plačah, to zelo dobro vedo. Vlada je obenem škandalozno napovedala zvišanje stopnje obdavčitve dohodkov od oddajanja v najem na 25 odstotkov. Doslej je je bilo v veljavi 15 odstotkov.

Po tem ko je Golobova vlada izničila Janšev zakon o dohodnini, po katerem bi Slovencem ostalo vsako leto več denarja, so na Financah naredili izračun, kaj nas sedaj čaka pod vlado Roberta Goloba. Osebe z minimalno plačo bodo v letu 2023 izgubile 100€, osebe s povprečno plačo 218€, osebe s plačo 2000€ bodo izgubile 433€ in osebe z 12.000 evri plače bodo izgubile skoraj 3000 evrov.

Zagotovo bo najtežje prav ljudem z minimalno plačo, katerim 100 evrov veliko pomeni, še posebej ob draginji, ki nas že pesti in bo vedno bolj na udaru.

Bo leta 2023 sploh možno preživeti ob minimalni plači?

Povezane objave

Nekdanji sekretar stranke SMC: “Brglez bi zatajil še svojo mamo za kariero”

Jože Možina povedal jasno in odločno zakaj danes NE stavka!

Bojan Požar: “Stavka na RTV je politični performans na naše stroške”

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več