Zadnje informacije glede udara strele v alpiniste

Na novinarski konferenci pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani so prisotni predstavniki Gorsko reševalne zveze Slovenije, Slovenske policije in vojske,  orisali sinočnje dogajanje na malem Triglavu.

Na novinarski konferenci pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani so bili prisotni predstavniki Gorsko reševalne zveze Slovenije, Slovenske policije in vojske. Ti so sodelovali pri reševalni akciji, ki se je končala danes ob 9. uri zjutraj, ko so s helikopterjem v dolino in v ustrezne zdravstvene ustanove odpeljali še zadnje iz skupine 18 pohodnikov (dva sta bila tujca), ki so se včeraj pri sestopu s Triglava na območju Malega Triglava znašli v pravi drami.

[color-box color=”yellow”]“Udar strele je pohodnike razmetal po skalovju, pri čemer so bili nekateri bolj, drugi pa manj telesno poškodovani,” so del dogajanja na Malem Triglavu, kjer je bilo v udaru strele v petek okoli 15. ure poškodovanih 18 pohodnikov, od tega dva huje[/color-box]

Glede na zbrana obvestila so na območju, kjer se je zadrževalo 18 pohodnikov (vsi so bili primerno opremljeni za hojo v gorah), zabeležili najmanj tri udare strel. Te so med 14.45 in 14.50 udarile v razmaku okoli minute. Pohodniki, ki so se v tistem trenutku s Triglava vračali proti Malemu Triglavu oz. Kredarici, so se takoj, ko je začelo rahlo deževati, goro pa je prekrila gosta megla, ki so ji sledili udari strel, odpeli od jeklenice in se od nje nekoliko odmaknili, večina pa je preventivno izklopila tudi mobilne telefone. Piše Siol.net.

Povezane objave

Se je Gabrova znebila dr. Aleksandra Merla, ker ji ni zagotovil dvojčkov?

SDS zahteva vrnitev ukinjenih volišč

V četrtek na ulicah ponovno upokojenci, tudi pred RTV! Posebni avtobus iz Maribora!