Zakaj izbrati električno talno gretje

električno talno gretje

Ker so se vsi vse bolj zavedamo prednosti talnega ogrevanja, nad konvencionalnimi radiatorji, ne preseneča dejstvo, da je to trenutno eden najhitreje rastočih projektov za izboljšanje doma električno talno gretje. Za tiste, ki si želijo več informacij, zakaj izbrati električno talno gretje, smo zbrali nekaj ključnih informacij.

Nizki stroški vzdrževanja

Morda eden izmed najbolj priljubljenih razlogov, zakaj se ljudje odločijo za namestitev električnega talnega ogrevanja, je preprosto zato, ker zelo redko kdaj zahteva katero koli obliko vzdrževanja. To velja tako za električno kot vodno talno ogrevanje.

Zavedati se je treba le, kdaj je bilo nameščeno električno talno ogrevanje, da je potrjeno s standardi, ki jih zagotavljajo ponudniki tovrstnih storitev. Tako zanesljivi so standardi, da vam podjetja zagotavljajo vsaj 25 let garancije.

Enostavna energetska učinkovitost

Električno talno gretje je na splošno veliko učinkovitejše od staromodnih radiatorjev in posledično stroškovno učinkovitejše v zvezi z računi za ostale stroške ogrevanja.

Pa vendar je pametno preveriti električni ogrevalni sistem in opraviti preskus učinkovitosti. S tem boste ocenili splošno učinkovitost hišne izolacije in zagotovili optimalno učinkovitost ogrevanja.

Električno talno gretje se ne priporoča za objekte ki so slabo izolirani. Ta sistem ogrevanja je najbolj učinkovit v novogradnjah, hotelih, pisarnah ali vikendih.

Ker se tla segrejejo, je ta toplota veliko boljša od tradicionalnega ogrevanja, kjer se prostori hitro ohladijo, ko se izklopi ogrevanje na druga goriva, kar povzroča tudi hitro izgubljanje toplote. Z električnim talnim gretjem pa bo vaš dom, ali kakšen drugi objekt, veliko bolje obdržal toploto in tako boste za ohranjanje toplote porabili manj energije.

Vrhunsko udobje se začne z električnim talnim gretjem

V hladnejših dnevih se radi stiskamo ob radiator, saj je tam najtopleje. Včasih do toplega kota, kjer je radiator niti ne pridemo, saj se družinski člani nagnetejo ob njega. Seveda je tega boja za topel kot v vašem domu konce, če si umislite električno talno gretje.

Udobje, ki vam bo pričaralo nasmeh na obraz, vas ne bo samo opomnil, da ste dobro investirali v talno gretje, pač vam bo tudi udobno opazovati vso družino v eni sobi, pa ne ob radiatorju. To je preprosto zato, ker bo temperatura skladna po prostoru, na primer en kot ne bo hladnejši od drugega, kot se to dogaja pri ostalih sistemih ogrevanja.

Električno talno ogrevanje je zdravju bolj prijazno

Z radiatorji ali drugimi sistemi ogrevanjem tla ostanejo hladna in lahko pride do vlažnosti, ki se po navadi pojavi na stenah. Da pa to še ni dovolj, se vam čez čas pojavi v kotu še plesen in vsi se zavedamo, da sta oba dejavnika zdravju škodljiva. Pojavi se tudi prah, ki ga radiatorji razpihajo po prostoru, da ne omenimo še pršic, ki jim vlaga še kako pase.

Kakorkoli, zahvaljujoč električnemu talnemu gretju, bodo tla konstantno topla, vsak prah, pršice in druge grozljive majhne in očem nevidne živali bodo ugotovile, da električno talno gretje naredi svoje okolje preveč toplo in suho, zato se v talno ogrevanih prostorih ne bodo zadrževale.

Po raziskavah električno talno ogrevanje zmanjša onesnaženost doma za 80 %. Zato se bodo ljudje, ki trpijo zaradi bolezni dihal, kot je astma, počutili veliko bolj udobno s tovrstnim ogrevalnim sistemom.

Lahko se uporablja na vseh talnih površinah

Mnogi ljudje gledajo na električno talno gretje, popolnoma drugače, ko ta sistem ogrevanja spoznajo. Talno ogrevanje se lahko namesti na vse trdne podlage, kot so vinil, inženirski les, preproga, laminat, ploščice in podobno.

Ena od kvalifikacij je ta, da obdrži toploto. Trdne površine so namreč učinkovitejše od polaganja preproge neposredno na končni pohodni trak, ampak je to stvar osebne odločitve.

Prilagodljivost temperature v vsakem prostoru

Električno talno gretje

Zahvaljujoč električnemu talnemu gretju je lahko v vsaki sobi, ki ima svoj namenski termostat, drugačna temperatura. Z dobrim kontrolnim sistemom bo tako enostavno prihraniti denar. Velika prednost je namreč, da lahko v kopalnici nastavimo višjo temperaturo kot v spalnici.

Najboljša uporabna značilnost električnega talnega gretja je za ljudi, ki radi upravljajo svojo temperaturo v prostorih – navsezadnje nekateri občutijo mraz bolj kot drugi.

[color-box color=”blue”] Preberite tudi: Tudi posteljnina ima vpliv na kakovost vašega spanca[/color-box]

Električno talno gretje je idealno za odprte prostore

Bodimo realni, namreč radiatorji zavzamejo prostor in nikoli ne bodo dobili nagrade za svojo estetsko lastnost. Električno talno ogrevanje namreč odpravlja potrebo po vseh radiatorjev.

Po celotnem domu in v vsakem prostoru tako osvobodi prostor, zato je mogoče prostor uporabiti za dodatno pohištvo ali celo samo zato, da se v sobi ne počutite napihnjeno oziroma utesnjeno.

To je res eden od glavnih razlogov, zakaj toliko novih domov uporabo električno talno gretje. Estetika je značilna za ta slog ogrevanja.

Vseh sedem razlogov smo poudarili glede na potencialne prednosti električnega talnega ogrevanja in pokazali, zakaj je to ogrevanje odlična izbira za gospodinjstva, za dom, za pisarno ali druge objekte, ki bi radi učinkovito upravljati porabo energije in uživati boljši standard splošnega udobja.

Povezane objave

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Tudi to je Ljubljana! Poglejte si tega nestrpneža, kako je napadel Ukrajinko

Neznanje zemljepisa. V oddaji “Delovna akcija” na POP TV, so kraj Pišece preselili kar na Dolenjsko.