Zaradi javnega spodbujanja nestrpnosti ovadili Teo Jarc

Bil je že čas! V Gibanju za otroke in družine so danes na Policijsko postajo Ljubljana Center in na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani posredovali Naznanitev kaznivega dejanja Teje Jarc zaradi javnega spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti.

Gibanje za otroke in družine s predsednikom Alešem Primcem na čelu, je danes zoper Tejo Jarc vložilo naznanitev kaznivega dejanja zaradi javnega spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti. Priviligirana sindikalistka je namreč na volilno nedeljo napovedala “poostren nadzor v cerkvah”, in da naj bi se njeni aktivisti igrali vohune po vzoru Udbe ter preganjali (ustrahovali) duhovnike. Na podlagi izrečenega je storila kaznivo dejanje, saj gre za spodbujanje sovraštva na podlagi verske pripadnosti, prav tako pa je v Gibanju očitajo kristjanofobijo. Piše portal Nova24TV.

Ko je napovedala udeležbo opazovalcev v cerkvah pri nedeljskih obredih je s tem prekoračila tudi mejo pri omejevanju verske svobode, “ki je ustavno zajamčena pravica, v kateri ni dovoljeno posegati, še posebej ne na način, ki bi oviral, preprečeval verski obred.”

Izjavo Jarčeve v Gibanju za otroke in družine ocenjujejo kot “javno spodbujanje ali razpihovanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, ki temelji na verski pripadnosti, kar je tudi opis zakonskih znakov kaznivega dejanja po prvem odstavku 297. člena KZ-1,” so zapisali v izjavi in dodali, da gre za “javno stereotipizacijo in stigmatizacijo kristjanov na podlagi verske pripadnosti z namenom spodbujanja in razpihovanja nestrpnosti in sovraštva do kristjanov.”

Povezane objave

Tečaj srbohrvaščine za slovenske delavce delavce TKK, je bilo lažno!

Si bo Slovenija oddahnila? Nika Kovač se za nekaj časa umika v osamo?

Baje se resno išče novi Golob!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več