Zavajanje Milana brgleza glede financiranja Šahovske zveze Slovenija?

Milan Brglez

Četrtkovo soočenje predsedniških kandidatov še vedno močno odmeva. Milan Brglez se je ostro odzval na v oddaji predstavljene očitke, da je bila pogoj za 200.000 evrov vredno sponzorsko pogodbo Slovenskih železnic izvolitev predlaganega vodstva, tudi njega kot kandidata za predsednika zveze, piše MMC.

MMC razkriva dejtva: na občnem zboru 30. marca 2019 so delegati Šahovske zveze volili novo vodstvo – upravni odbor in predsednika. Izbirali so med dvema kandidatoma za predsednika zveze, evropskim poslancem iz vrst SD-ja Milanom Brglezom in finančnikom Sašem Čačičem. Slednji se je, kot je razvidno iz zapisnika, za kandidaturo odločil, ker po njegovem mnenju Brglez kot politik ni bil primeren za predsednika.

Brglez je bil kandidat upravnega odbora, v katerem je sodeloval tudi Mirko Bandelj, nekdanji generalni sekretar vlade iz časa LDS-a. Bandelj je tudi vodil občni zbor, na katerem so volili vodstvo, in tam je izjavil, “da so sponzorji vezani na izvolitev vodstva po predlogu upravnega odbora”. Torej stavek, ki po besedah Milana Brgleza v zapisniku ne obstaja.

[color-box color=”yellow”] Brglez je v oddaji zanikal, da “obstaja dokument ali listina, iz katere bi izhajalo, da naj bi izvolitev povezoval z omenjeno pogodbo”, in da “ne obstaja noben zapisnik o tem, o čemer so govorili v oddaji”.[/color-box]

V sponzorski pogodbi natančno določeno, da se pogodba predčasno sklepa “z odložnim pogojem, ki je v tem, da občni zbor sponzoriranca izvoli novo vodstvo (predsednika in upravni odbor), katerega član bo tudi predstavnik sponzorja, in sicer na svoji seji dne 30. 3. 2019 ter po predlogu sedanjega upravnega odbora”. Pogodba tako pogojuje izvolitev izbranega upravnega odbora kot tudi Milana Brgleza na čelo Šahovske zveze. Čeprav Brglez poimensko ni nikjer omenjen, pa je jasno, da gre zanj, saj je bil le on kandidat upravnega odbora za predsednika.

Ključno vprašanje je, ali je šlo pri sponzorski pogodbi podjetja Slovenskih železnic v 100-odstotni državni lasti tudi za delitev državnega denarja po političnem ključu, saj ima stranka SD v Slovenskih železnicah velik vpliv, v njen krog spada že omenjeni pomočnik generalnega direktorja Slovenskih železnic Miha Butara. Piše spletni portal RTV SLO.

Gre za sprenevedanje kandidata za predsednika države, ki je se nedavno tega slikal z maškarami preoblečenih v partizanke?

Povezane objave

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Se je Gabrova znebila dr. Aleksandra Merla, ker ji ni zagotovil dvojčkov?