Zemljarič je že v 90-ih letih razmišljal, da bi bilo Janšo potrebno ubit?

Janez Zemljarič, slika twitter

Planet TV in Demokracija sta leta 2014 objavila dokument, iz katerih, po njihovih navedbah izhaja, da naj bi Janez Zemljarič novembra 2012 razmišljal o uboju takratnega premiera Janeza Janše.

Zemljarič: “Janšo ubit, ubit, ubit”

Da se je Zemljarič z ubojem želel znebiti Janše, naj bi bilo razvidno iz pisma, ki ga je generalni direktor policije Stanislav Veniger decembra 2012 poslal vodji Centra za varovanje in zaščito Mirku Šimenku. V omenjenem zaupnem dokumentu, ki sta ga objavila omenjena televizija in tednik, Veniger Šimenka opozarja, da je novembra 2012 v poslovnih prostorih Zemljariča potekal sestanek, na katerem naj bi Zemljarič za gospodarski polom okrivil Janšo. Pri tem naj bi se močno razburil, pričel udarjati po delovni mizi in vpiti: “Janšo je treba ubit, ubit, ubit,” piše portal Žurnal24.

Dokument policije

Sicer pa naj bi po poročanju televizije v Zemljaričevem krogu že v 90. letih razmišljali, kako se znebiti Janše. Bivši vodja SDV za Primorsko z vzdevkom Dule naj bi tako glede na pričevanje, povzeto v omenjenem dokumentu, na enem od Zemljaričevih sestankov dejal, da bi morali Janeza Janšo ustreliti, ko je bil še čas za to, to je v času osamosvojitve. Zemljarič je zanikal vsa ta neutemeljena in žaljiva namigovanja, je takrat zapisal SIOL. In zanimivo. Takrat je celo Damir Črnčec, ko se še ni spajdašil z marjanom Šarcem dejal, da bi morali Zemljariča preganjati, zaradi napada na predstavnika države. Ob tem je poudaril, da je kazniv že poskus ali napeljevanje.

Agresivna levica je s svojimi sovražnimi plakati in napisi očitno 9 let kasneje, prišla ne isto idejo. Časi komunizma in socializma so že zdavnaj minili, zato brzdajte svoje zlonamerne in nepotešene misli.

Zemljarič je takrat zanikal, da bi komurkoli grozil.

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

4 komentarji

Pepe Vasjebe 3. 01. 2023 - 13:35
Vsi, ki ste lani v supervolilnem letu sledili osebi Kučko s pručko, se tako strinjate z metodami bivše SDV ali bolj znane UDBE oziroma z zgoraj opisanimi metodami narodnega izdajalca, kriminalca, pizde od človeka, ki je slišal na ime Janez Zemljarič. Ampak samo v premislek; Kaj pa, ko se bo ta pristop obrnil proti vam?
mona lisa 4. 01. 2023 - 3:04
Razmislite vsi idioti ki ste volili to vlado kaj ste naredili.
Milanče 7. 01. 2023 - 5:50
Banda komunistična.
Milanče 7. 01. 2023 - 5:53
Banda komunistična.Komunistična zverina je poginla 93 let prepozno.Je pa zelo pozitivna stvar,da gredo kar hitro za njim v pogubo tudi nekatere barabe katere so šle za njegovim pogrebom.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več