Znani levičarski aktivist Sanjin Jašar vendarle za leto dni v zapor?!

slika: Nova24.tv

V drugem krogu sodnega procesa, zoper Sanjina Jašarja in Tomaža Zagoršaka, so višji sodniki pritrdili tožilstvu in oprostilno sodbo spremenili v obsodilno.

Jašar v zapor za leto dni

Veselje Sanjina Jašarja in Tomaža Zagoršaka, ki jima je mariborsko sodišče lanskega decembra ponovno pogledalo skozi prste in ju tudi v ponovljenem sojenju oprostilo tožilskega očitka, da sta se ukvarjala s proizvodnjo in preprodajo prepovedane konoplje, ni trajalo dolgo. Višje sodišče je pritrdilo tožilki Januši Kušar Rotman in oprostilno sodbo obema spremenilo v obsodilno. Pravnomočna odločitev za Jašarja zdaj pomeni, da mora v zapor za eno leto, o Zagoršaku pa je senat višjih sodnikov odločil, da je zanj primerna pogojna kazen, v kateri mu je določil leto zapora s preizkusno dobo treh let. Glavni razlog za to odločitev je, da niti Jašar niti Zagoršak nimata dovoljenja ministrstva za zdravje, da bi lahko konopljo in njene produkte proizvajala, prodajala in imela v posesti za zdravljenje drugih.

Zdaj že obsojenca sta v kazenskem postopku pristala po hišni preiskavi v enem od objektov Kulturnega centra Pekarna – nekdanjem klubu Supernova. Januarja 2016 so policisti v tem prostoru našli 44 sadik indijske konoplje, šest kilogramov posušenih delcev te rastline, šest gramov konopljine smole in 700 mililitrov kreme s THC. Na prepovedane substance v klubu Supernova je policiste opozoril anonimnež, v čigavi posesti so konoplja in izdelki iz nje, pa so kriminalisti odkrili tudi z Jašarjevimi zapisi na facebooku. Piše Večer.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
51%
3.1km/h
20%
8°C
10°
6°
7°
Wed
-1°
Thu
1°
Fri
4°
Sat
2°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA