Župan Soršak trdi, da je za stojnico na travi pred občino dobil dovoljenje?

Stojnico za zbiranje podpisov podpore je danes kar na travo pri občini Hoče-Slivnica, poleg slaščičarne postavil župan Hoč Marko Soršak. Z občine so nam zatrdili, da je župan za postavitev pridobil vsa potrebna dovoljenja. Oziroma si jih je verjetno kar sam napisal. Dokumentov nam sicer ni posredoval, le odgovore.

Na občini Hoče-Slivnica so nam zatrdili, da je župan  Marko Soršak pridobil vsa dovoljenja za postavitev in uporabo stojnice pred občino. Lastnik zemljišča je Občina Hoče-Slivnica. Lista Znamo zmoremo! Marko Soršak je z Občino Hoče-Slivnica sklenila Pogodbo št. 0934-1/2022-002 za najem stojnice. Izdana je bila tudi odločba št. 4422-014 o uporabi javne površine, ki jo je izdala Občinska uprava Občine Hoče-Slivnica.

Kot trdijo na občini je župan, oziroma njegova lista v mestnem svetu za najem stojnice odštela 18,30 € skladno z veljavnim cenikom in za uporabo javne površine uporabnina 2 € skladno z veljavnim odlokom. Naj bi pa župan  današnji dan koristi letni dopust.

Sicer pa, kot nam je zatrdil vir blizu občine naj bi zjutraj župan prišel normalno v službo, zagotovo pa si bo, po objavi našega članka verjetno res pisal dopust?

 

Povezane objave

To so pogumni mariborski policisti in vsa njihova hrabra dejanja

Imamo podrobnosti o smrti 6-letnika v vodnem parku Term Ptuj

Mariborski policisti obravnavajo utopitev otroka!