Županja s partizansko čepico, se brani, da spoštuje vse ljudi.

Nemalo kritik je bila deležna slika, ki se je pojavila na družbenih omrežjih. Na sliki pa županja občine Črna na Koroškem s partizansko kapo.

Županja s partizanko čepico se brani, da spoštuje vse ljudi

Neverjetna poteza županje občine Črna na Koroškem, Romane Lesjak, ki je na javni proslavi na glavo posadila kar partizansko čepico, je povzročilo nemalo zgražanja med ljudmi. Pa čeprav je sodelovala na javni prireditvi na Poljani kjer je bila proslava Svobodi in miru, ob spominu na zadnje boje v drugi svetovni vojni v nekdanji Jugoslaviji. Županja, bi kot javna oseba in ne nekdo, ki se oblači, kot da je šele 77 let po koncu druge svetovne vojne prišel iz gozda, morala vedeti, da je županja vseh prebivalcev v občini Črna na Koroškem in ne le peščici komunističnih zanesenjakov, ki se občasno še vedno oblačijo v partizane, ne le v času pusta.

Na naše vprašanje,  ali se ji zdi primerno, kot javni osebi, pojavljati se na prireditvah s partizansko čepico, ter kakšno sporočilo daje pri tem svojim občanom je odgovorila le, da njen namen, ni bil, da na spominski slovesnosti na Poljani, kogarkoli prizadene in da spoštuje vse ljudi in do po svojih najboljših močeh pomaga vsakomur. Zagotovo pa nas zanima, kako je s tako gesto spoštovala in pomagala tistim, ki so jim partizani, s tako isto partizansko kapo na glavi umorili starše, otroke, sorodnike. 

Sicer pa je Županja Črne na Koroškem, od koder prihaja tudi šampionka in ne ravno volivka te županje – Tina Maze, tudi v času koronavirusa bila zelo aktivna. Ne toliko v pomoči vsakomur, kot rada poudarja, ampak v blatenju ukrepov zoper koronavirus. Županji namreč niso bile všeč maske, katere je občina dobila, pa čeprav so bile maske popolnoma ustrezne in s certifikatom. Ni pa seveda nič čudnega, da zaščitnih mask v tistem času najhujše korona krize, niso imeli v občini dovolj, saj so jih sami poklonili Kitajcem v boju proti epidemiji koronavirusa. V eno izmed bolnišnic so tako poslali 7500 mask in 500 zaščitnih oblek. Očitno v tej občini ni bog najprej sebi brade ustvaril.  

Sicer pa je hči koroške županje s partizansko čepico na glavi, Petra Lesjak Tušek, še ena “neodvisna” novinarka. Je tudi urednica časnika Večer, predsednica Društva novinarjev Slovenije (DNS) in članica Večerovega aktiva. Lahko bi torej rekli, da jabolko, ali bolje rečeno hruška, ni padla daleč od drevesa.

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?