20 letnik, ki je umoril partnerko v Mariboru, dva dni spal ob njenem truplu?

27-letnica, ki so jo v soboto reševalci našli mrtvo v stanovanju v Mariboru, naj bi umrla že dva dni prej. Umoril naj bi jo njen partner, 20-letni državljan Kosova.

Okoliščine tragedije v Mariboru je predstavil vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije PU Maribor Darko Nerat. Kot je povedal, so bili v soboto okoli 14. ure obveščeni o domnevnem kaznivem dejanju. V stanovanje v centru mesta so bili napoteni reševalci, saj bi naj bila tam poškodovana ženska. Kmalu zatem so policisti dobili še klic moškega, ki jim je povedal, da naj bi se v istem stanovanju zadrževal tudi moški, ki naj bi to žensko poškodoval. 

Z zbiranjem obvestil in drugimi dejavnostmi so policisti ugotovili, da sta se osumljeni 20-letnik iz Kosova in žrtev 25. maja hudo skregala in da je osumljeni oškodovanko večkrat silovito udaril v glavo, potem pa jo zadavil. Še isti večer je poklical svojo mamo in jo seznanil s tem, da se je sprl in da je pretepel partnerico. Povedal ji je, da sta se z dekletom skregala, tudi stepla, začela naj bi ona, in da naj pride ponj. Zavrnila ga je, ker da je njen mlajši sin bolan, in da naj uredi zadevo ter jo kasneje spet pokliče.

kraj zločina, slika: lokalec.si

Naslednje jutro pa je mamo poklical in ji zatrdil, da je s partnerico vse v redu. Sam je potem odšel na urgenco, ker je imel poškodovano roko in nogo, tam pa jim je rekel, da se je poškodoval pri udarcu v posteljo, ko se je sprl s partnerico. Potem je odšel nazaj v stanovanje in naj bi spal ob njenem truplu vse do prihoda policistov. Piše portal Žurnal24.

Klobčič se je začel razpletati šele v soboto, ko je Emilijo poklicala njena mati. Seveda se ni oglasila, zato pa ji je Lazar dve uri in pol kasneje vrnil klic. Povedal ji je, da je njena hči “dokaj v redu, a spi in je poškodovana, ker sta se stepla”. Emilijina mama je poklicala drugo hčerko, ki je šla v stanovanje, poklicali so tudi številko 112. Še nekaj kasneje so Kosovarja aretirali policisti in ga odpeljali v pridržanje.

Kazen, ki 20-letniku grozi, bo v razponu med 5 in 15 leti.

 

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.