24/7 avtomat(ska) tržnica

Slika: ORF

Ker je mestna tržnica v Lienzu (A) odprta samo ob koncih tedna so upravljalci med kupci opravili anketo, katera je pokazala, da veliko kupcev želi izdelke tudi med tednom. Omenjena anketa je privedla do zamisli o 24 urni tržnici, pravi predsednik tamkajšnje mestne tržnice Berno Mühlburger.

Tržnica ponuja trenutno 240 izdelkov

Zanimiva avstrijska pridobitev se nahaja v nekdaj zapuščeni trgovini, katera olajša neposredno trženje vzhodnotirolskih kmetijskih proizvodov. Trenutno ponuja 240 izdelkov v samopostrežbi in iz avtomatov. Glede na povratne informacije so kupci veseli, da lahko zdaj kupujejo tudi regionalno ekološko hrano, ko so druge trgovine že zaprte.

Slika: ORF

Ponudniki imajo s trgovino še eno prodajno priložnost – dodatek k običajni tržnici. Vsak dan lahko sami dostavijo in v trgovino zložijo sveža živila s kmetije, katera sicer ponujajo tudi na mestni tržnici.

Blago se prodaja preko avtomatov, zato je trgovina odprta 24 ur. Po besedah ​​vodje prodaje Dorli Obermoser je ponudba dobro sprejeta, kupci pa dejansko nakupujejo 24 ur na dan tudi v nočnih in zgodnjih jutranjih urah. Plačilo je mogoče izvesti v gotovini ali z uporabo bančne kartice, sestavljen nakupovalni voziček pa lahko uporabniki sestavijo kar preko spleta.

Povezane objave

Ministrica Asta Vrečko dobiva grožnje. Tviteraši neprizanesljivi! Kar seješ to žanješ!

Praznujemo dan zahvalnosti? Na današnji dan je odstopil Marjan Šarec.

Packi! Še en poslanec svobode, ki je smrklje!