Aleksandra Pivec s stranko pridelala skoraj 300 tisoč evrov izgube?

Stranka Naša dežela, ki jo je marca lani ustanovila Aleksandra Pivec, se je zaradi razkošne volilne kampanje in neuspeha na zadnjih parlamentarnih volitvah znašla pred finančnim zlomom. Piše portal Siol.net.

Stranka Naša dežela je na volitvah prejela le 1,5 odstotka oziroma je za stranko glasovalo 17.846 volivcev. V finančnem poročilu je zapisano, da so porabili 65.230 evrov za kampanjo, a v nadaljevanju je nenavadna postavka: “neplačane obveznosti”. Te znašajo 287.492 evrov. Kot izhaja iz finančnega poročila agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), je stranka za kampanjo torej skupaj porabila 352.722 evrov.

Stranka Aleksandre Pivec bo na podlagi rezultata volitev letno prejela 74.911 evrov državnih dotacij. To bi sicer lahko zadostovalo za pokritje dolga v prihodnjih štirih letih, a ni nujno, da bodo upniki čakali tako dolgo. Naj bi pa Pošta Slovenije prek sodišča že terjala okoli 15 tisoč evrov, zaradi česar naj bi stranki blokirali poslovni račun.

Prav zanimivo pa je, da računa niso nikoli Socialnim demokratom, ki se že 13 let utapljajo v dolgovih. Po zadnjih uradno objavljenih podatkih je stranka s 663.592 evri bilančno v globokem minusu.

vir_ Siol.net

Povezane objave

Februar, mesec ki je znan, kot mesec norosti

Ministrstvo Aste Vrečko naj bi financirala galerijo prijetih ruskih vohunov?

Poglejte si ta protokolarni kiks predsednice države.