Ali dogodki iz Srbije prihajajo k nam? Dijaka pridržala policija!

slika je simbolna, Pixabay

Dogodki ki so zadnje čase pretresli Srbijo spominjajo na ameriške filme. Objestnost dečkov in deklic, streljanje, grožnje in podobno. Se ti dogodki selijo v Slovenijo. 

Sumljivo dogajanje so prejšnje dni zaznali tako v šoli v Trbovljah, kot v Mariboru in v šoli v širši okolici Ljubljane. V sredo pa je odjeknila informacija, da naj bi policisti pridržali dijaka četrtega letnika ene od srednjih šol na Gorenjskem. Policija je potrdila ukrepanje v zvezi s tem. Ali gre za klasično 48-urno pridržanje ali pa le vabilo na pogovor, policija zaenkrat ne razkriva. Pišejo Slovenske novice.

V šoli v okolici Ljubljane pa naj bi pri 14-letniku odkrili celo seznam tistih, ki naj bi se mu zamerili in zato bili njegova tarča. Kot nam je pojasnila ravnateljica, fant v šolo ni prinesel orožja in grozil.

Podoben incident se je zgodil na eni od šol v Mariboru. Minuli konec tedna je namreč nastal preplah zaradi skice, ki jo je prejelo vodstvo šole, spominjala pa naj bi na dogajanje v Beogradu. Avtorji naj bi bili učenci šole, ki pa so v pogovorih z vodstvom dejali, da je šlo za neresno in nepremišljeno dejanje.

Kot pišejo Slovenske novice, naj bi po družbenih omrežjih zakrožila fotografija dijaka z orožjem v rokah in grožnjo, naj dijaki ne hodijo v šolo. Kot nam je povedala ravnateljica srednje šole, varnost dijakov ni bila ogrožena, zadeve pa ne želi razpihovati, temveč pomiriti. »Že zaradi interesa preiskave ne morem govoriti, naj pa povem, da je fotografija nastala v času pusta in je očitno šlo za neprimerno objavo,« je povedala ravnateljica za omenjeni portal.

Povezane objave

Dominika Švarc Pipan v novi aferi. Tokrat gre za najemnine, za celjske tožilce?

POZOR! Neznano kam je odšel Marijan Urošević! Ste ga videli?

Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

3 komentarji

Darinka 12. 05. 2023 - 5:32
Nekaj let nazaj je bila moja vnukinja, takrat stara 15 let v internatu, zaradi oddaljenosti šole od doma. Imela je sošolca, ki je svojemu "cimru" grozil z nožem. Šola ni z dijaki opravila nobenega razgovora, kaj šele, da bi o tem obvestila starše. Premestili so ga v sobo najvišjega nadstropja, kjer je v sobi bival sam. Ostale etaže pa so morale ponoči zaklepati vhodna vrata. Kontakt so vršili samo z njegovimi starši, z ostalimi dijaki in njihovimi starši ne. Popolnoma se strinjam, da se vzgoja prične doma, vendar menim, da šolstvo ni naredilo vsega kar bi lahko. Sedaj so na žalost ogrožena tudi življenja učiteljev, kakor tudi učencev.
Golaž 12. 05. 2023 - 5:33
upam da se primc oglasi in zavaruje otrokove pravice......za otroke gre
Marija Fortič 12. 05. 2023 - 5:40
Svojih otrok,pac nebi poslala več v ta sistem.To je vse.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več