Ali se Arsenovičeva koalicija res trga. Stojan Auer razmišlja o odstopu iz nadzornega sveta Snage?

slika: MARIBOR24

Medtem, ko je župan Arsenovič  zlil svoj bes in žalost ob neuspelem drugem poizkusu za 4. podžupana v njemu naklonjenemu časniku Večer, so se oglasili tudi koalicijski partnerji.

Kaj pravita  listi LKP in LPR?

Josip Rotar iz Liste kolesarjev in pešcev pravi: »Menimo, da je potrebno spoštovati načela demokratičnosti, partnerstva in vzajemnega spoštovanja, ki smo ga opredelili v koalicijski pogodbi. Spreminjanju statuta preko dopisne seje smo nasprotovali, saj bi s tem v slovenskem političnem sistemu ustvarili do sedaj neviden precedens,«

izjava župana o razpadajoči koaliciji se zdi nekoliko ponesrečena in nepremišljena. “S tem meče slabo luč tudi na vse ostale resne partnerje.” Pravijo v Listi kolesarjev in pešcev.

Stojan Auer iz LPR pravi, da je treba delati v skladu z razumom, logiko in poslovnikom Mestne občine Maribor,« pa se je odzval Auer in nadaljeval: “Če nismo več kredibilni, kot nas je na nek način označil, bo najverjetneje iskal druge svetnike, ki so po njegovem bolj kredibilni.” In kako bi lahko takšna izjava župana vplivala na njegovo imenovanje v nadzorni svet podjetja Snaga, pa pravi, da ga bo verjetno razrešil, če ne bodo kredibilni. “Če do tega pride, nimam težav. Sicer pa bom najverjetneje tudi sam odstopil, saj, če nimam kredibilnosti, kot pravi, nima smisla, da vztrajam,” je dejal Auer.

Sicer pa se lahko spomnimo besed Stojana Auerja, ki je na televiziji zatrdil, da spremembe statuta občine in s tem 4. podžupana ne bo podprl, na glasovanju pa je prav tako glasoval za.

M.G.

Povezane objave

Praznik mestne četrti Magdalena. Dogodki za vsakogar nekaj!

Nova podražitvena seja MOM. Župan priznal da je med ljudmi veliko nelagodja.

Gostinci na Lentu sredi gradbišča dihajo na škrge. Kdo jim bo pomagal?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več