Andrej Hoivik, na odboru za kulturo Golobovim povedal kar jim gre

Andrej Hoivik, zajem slike

Odbor za kulturo DZ-ja danes na nujni seji razpravljal o razmerah na RTV Slovenija. Po mnenju leve politične opcije so razmere katastrofalne.

Predsednica odbora Tamara Vonta iz Gibanja Svoboda je nujno sejo sklicala, da bi razpravljali o krnitvi novinarske in uredniške avtonomije ter pravice do obveščenosti kot poslanstva javnega RTV-ja. Na sejo sta bila povabljena tudi Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough in predsednik programskega sveta RTV Slovenija Peter Gregorčič, ki sta sejo odbora DZ-ja po svojih prebranih izjavah tudi zapustila.

Kaj bi Golobovi radi s to sejo sploh dosegli? Je bil zakon o RTV dober samo toliko časa dokler je bivši član CK SRS vodil programski svet in so imeli levi ekstremisti večino? Poslanec Andrej Hoivik je Golobovim nalil čistega vina: “Edina stvar, ki je še nimate, je popoln nadzor nad RTV. Glavna vabljena na današnjo sejo pa je Helena Milinković, ki je na eni izmed javnih tribun dejala: Naš plan pa je prevzem RTV-ja.” Je dejal Hoivik.

Sklicatelj seje pa je bila Tamara Vonta, tudi nekdanja novinarka RTV, ki se je “slučajno” znašla na levi politični strani. In zanimivo. Za prisotne na seji je zahtevala celo pogoj PCT.  Tu je nekaj odzivov na družbenih omrežjih:

 

 

Povezane objave

Zaradi blamaže na RTV, sprožena notranja preiskava

Panika sredi Ljubljane. Veter ruval drevesa. V Kranju odnesel streho #video

Eugenija Carl z RTV, naj bi bila v disciplinskem postopku!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več