Anketa: Arsenovič najslabši župan v zgodovini Maribora!?

slika: FB profil Saše Arsenoviča

V agenciji Ninamedia so za Večer izvedli raziskavo na območju Mestne občine Maribor. Raziskavo so izvedli med 7. in 9. decembrom 2019. Tako županu, kot njegovi listi kaže izredno slobo.

Kanglerjevi listi 18, Arsenovičevi pa le le 8%

Ne le, da ima nekdanji župan Franc Kangler po anketi prvo in bistveno boljšo pozicijo na lestvici dosedanjih županov, tudi njegova lista bi, če bi bile volitve to nedeljo, odnesla zmago s 16 odstotki. Boljša od Arsenovičeve liste bi bila tudi SDS (8,5 odstotka), ki se zelo pozitivnio vzpenja. Lista Arsenovič za Maribor bi pristala na tretjem mestu z osmimi odstotki podpore. V primerjavi z uradnimi izidi lanskih lokalnih volitev to pomeni, da bi bile karte premešane povsem na novo – novembra 2018 je zmagala Arsenovičeva lista z 21,23 odstotka, sledila je Kanglerjeva z 18,53 in SDS s 6,73 odstotka glasov.

vir: Večer

Arsenovič najslabši župan v zgodovini Maribora?

Mariborčani vedo, kdo je (čeprav je odstopil zaradi protestov) največ naredil za Maribor. Po anketi Večera je bil daleč najbolj priljubljen mariborski župan Franc Kangler (34,2 odstotka), presenetljivo sledi Boris Sovič (15,9 odstotka), ki je v mestu veljal za “premirnega” župana, nato Alojz Križman (15,1 odstotka), Magdalena Tovornik (8,7 odstotka), Andrej Fištravec (6,3 odstotka) in Saša Arsenovič (6 odstotkov). Očitno v prvem letu Arsenovič svoje vladavine ni zastavil tako, da bi Maribor z okolico prepričal, da je župan, kakršnega so si želeli. Ne nazadnje je decembra lani zmagal s prepričljivo večino 57,90 odstotka glasov.

vir; Večer

Ocena županovega dela: slaba trojka

Mariborčani imajo do Arsenoviča več kot očitno toplo-hladen odnos. Večina, skoraj tretjina, namreč ocenjuje, da njegovo delo doslej ni bilo niti uspešno niti neuspešno, da dela uspešno oziroma neuspešno, ocenjuje identičen delež vprašanih (23,8). Razlika, ki prevesi tehtnico v negativno smer, se pokaže šele pri tistih, ki so odgovarjali z “zelo neuspešno” ali “zelo uspešno”. Zelo nezadovoljnih je bistveno več (12,3 odstotka) od tistih, ki so z županovim delom zelo zadovoljni (3,5). Arsenovič je tako dobil povprečno oceno le 2,81.

Slaba trojka je kar spodbudna ocena, če upoštevamo županovo aroganco, trmo, nedostopnost in (pre)velik ego. Res da rezultatov v prvem letu mandata objektivno še ne more biti prav veliko, subjektivno mnenje pa se je ob neučinkoviti ali zgrešeni komunikaciji kar hitro obrnilo proti Arsenoviču.

Mogoče pa se Mariboru obetajo boljši časi! A šele po naslednjih volitvah!

MG

 

Povezane objave

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Sredi Maribora, angleško-hrvaški plakat kot v posmeh slovenščini?

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!