ANKETA! Katera oseba je po vašem mnenju, v letu 2022 desnici naredila največ škode?

Slovenska desnica ostaja v letu 2022 vsaka na svojem bregu. Po parlamentarnih volitvah, ko so se karte na novo pomešale.

Zadnje čase se na desnici dogajajo stvari, kjer je zaznati predvsem soliranje ene politične stranke Nove slovenije in izjave, ki jim niso ravno v prid. “Na vprašanje, ali bo NSi še sodelovala v vladah, ki jih bo vodil Janez Janša, je odgovor ne. Če pa bomo sodelovali v vladah, kjer bo zraven tudi SDS, je odgovor da, . Zaradi vseh preteklih izkušenj in dejstev je tudi v NSi dozorelo spoznanje, da bomo rekli političnemu veteranu: Dovolj je.” Je pred nedavnim dejal Matej Tonin.n Janša je takrat Mateju Toninu odgovoril: “Tonin se ni nič naučil!”

Tudi Evropska poslanka, ki na desnici večkrat dviguje prah, Ljudmila Novak, de je vpletla v zgodbo proti Janši. Nekdanja predsednica NSi in evropska poslanka, je Janši zabrusila: “Ob očitnem majanju tvojega stolčka vstani in pojdi. Slovenija ti bo iskreno hvaležna,” je zapisala a s tem sprožila burne odzive med uporabniki Twitterja.

Druga dama, ki je sprožila burne odzive desnica, pa je nekdanja kandidatka za poslanko, pri stranki SDS Alenka Gotar,  članica stranke SDS Na svojem facebook profilu se je gladko postavila na stran Nataše Pirc Musar in jo opisala skoraj kot brezmadežno spočeto žensko. Gotarjeva je bila tako deležna ostrih odzivov. Kako tudi ne, saj je nenazadnje pod vlado Janeza Janše dobila tudi službo na ministrstvu za kulturo, še prej pa je bila imenovana tudi v svet zavoda RTV.  To pa še ni vse. V nasprotno smer se je obrnila tudi pri novem zakonu o RTV.

Zadnji tak poizkus destabilizacije desnice, pa je Tone Krkovič, ki je izstopil tudi iz Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Nepreklicno izstopam iz članstva Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) in s tem tudi odstopam kot podpredsednik Združenja VSO in član predsedstva Združenja VSO,« je zapisal v izstopni izjavi.

V svoji obrazložitvi je med drugim kot vzrok navedel: »Ker mi je Lojze Peterle, predsednik VSO še do včeraj zvečer zagotavljal, da se bomo danes, po proslavi v Kočevski Reki, na določeni lokaciji, na osem oči usedli štirje možje iz tistega časa in si, kot se za soborce vojne za Slovenijo spodobi, na ta pomemben simbolni dan temeljito nalili “čistega vina”. A je Janez Janša sporočil, da ga ne bo. Užaljeni Krkovič, pa je odstopil.

Kakšno pa je vaše mnenje? Katera oseba je v letu 2022, desnici naredila največ škode?

Jutri objavimo tudi rezultate ankete!

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

1 komentar

mona lisa 21. 12. 2022 - 13:32
Gotarova ni vredna besed isto Tonin. To so ljudje ki jim je izdaja v krvi in vedno se obračajo tja kjer imajo koristi. Izdajalci brez sramu.
Dodaj komentar