Anketa Ninamedie! Golob na tankem ledu, Logar najbolj popularen

Anketa Ninamedie za Večer in Dnevnik kaže na nadaljevanje trenda usihanja javnomnenjske podpore vodilni stranki Gibanju svoboda.

A na račun Svobode nihče ne profitira, saj je v manjšem vzponu le Levica, močno pa je poskočil delež neopredeljenih. Volivci so predsednika vlade Goloba ocenili z dobro trojko, čeprav si roko na srce niti dvojke ne zasluži.

Če bi bile volitve minulo nedeljo, bi po anketi Ninamedie največ, 26,1 %, anketirancev volilo Gibanje Svoboda, kar pa je denimo več kot sedem odstotnih točk manj kot septembra lani. Sledijo SDS z 20,1 %, kar je dve do tri odstotne točke manj kot pred meseci, na tretjem mestu pa sta s 7,1 % NSi in SD. Krščanskim demokratom je podpora v prvih povolilnih mesecih močno rasla, sedaj pa se je nekoliko znižala. Podobno velja tudi za SD. Levico bi izbralo 6,2 % ljudi.

Druge stranke bi volilo 3,2 % vprašanih, kar pomeni trend navzgor. Izrazito pa je poskočil delež neopredeljenih, ki je že pri četrtini vseh sodelujočih v anketi.

Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov Večera in Dnevnika medtem ostaja Anže Logar z vse večjo prednostjo pred Natašo Pirc Musar in Ljudmilo Novak. Sledijo Bešič Loredan, Golob, Janković, Fajon, Tonin, Klakočar Zupančič in Cigler Kralj.

VIR: domovina.je

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

2 komentarja

lukamiha 21. 02. 2023 - 7:22
Te ankete so prirejene, Logarja "častijo" navidezno in pokvarjeno, skušajo ga pripraviti, da bi ustanovil svojo stranko! Potem bi ga začeli blatiti na vse načine, ker nekateri nepismeni vse verjamejo, bi kmalu ostal s stranko, ki ne bi imela niti 2% odstotka dometa. Tako bi ubili 2 muhi na mah, zdesetkali bi oba, Janšo kot njega in demokrati bi močno oslabili svoj domet članstva! Upam, da Logar ne podleže pasti oz skušnjavi!
mona lisa 21. 02. 2023 - 6:44
Upam da tanek led poči in se Golob utopi.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več