Anketa Parsifala: Daleč spredaj SDS, Levica bi celo izpadla iz parlamenta?

zastave SDS, foto Žan Janša

Po zadnji javnomnenjski anketi agencije Parsifal bi največ volivcev svojo podporo namenilo stranki SDS, tej pa sledi Gibanje Svoboda. Daleč za prvima dvema strankama pa so ostali Socialni demokrati.

Anketa Parsifala, Levica pod parlamentarnim pragom?

Če bi bile volitve v nedeljo, bi po rezultatih zadnje javnomnenjske ankete agencije Parsifal najvišji odstotek podpore dobila stranka SDS (22 odstotkov). Z 18,3 odstotno podporo bi sledilo Gibanje Svoboda, precej daleč na tretjem mestu pa bi bila stranka SD z zgolj 7,2 odstotno podporo. Povežimo Slovenijo bi volilo 5,1 odstotka volivcev, stranki NSi in LMŠ bi dobili po 3 odstotke – sledijo Levica, Resni.ca in SAB. Kar 18.4% pa je takih, ki še ne ve, katero stranko bi volili.

Med opredeljenimi volivci bi stranka SDS dobila 31,6 odstotka volilnih glasov, Gibanje Svoboda pa 26,3 odstotka – torej dobrih 5 odstotkov manj. Stranka SD ponovno kar precej zaostaja, in sicer bi prejeli 10,4 odstotno podporo. Na četrtem mestu je stranka Povežimo Slovenijo, ki bi jo podprlo 7,3 odstotka volivcev. Videti je, da bi parlamentarni prag prestopili tudi stranki NSi in LMŠ (4,3 odstotne točke), Levica pa bi s 3,9 odstotka za las izpadla.

Med tistimi, ki se bodo zagotovo udeležili volitev z najvišjo oceno 5, bi jih največ (33,4 odstotka) podprlo SDS, sledi Gibanje Svoboda (28,3 odstotoka) in SD (10,1 odstotka). Sledijo še Povežimo Slovenijo s 5,7 odstotki, Nova Slovenija 4,2 odstotka, Resnica 4,1 odstotka. Marjanu Šarcu pa bi se po teh rezultatih zgodilo ponovno prekletstvo novih obrazov, saj bi stranko LMŠ obkrožilo le 3,1 odstotkov. Izven parlamenta bi ostali tudi SAB, Levica, SNS, Naša dežela, Pirati, DeSUS in Vesna.

Pravi pokazatelj bodo volitve. A najverjetneje bodo stranke kul, kot kažejo vsi grafi zaradi podpore stranki Gibanja svoboda, največje poraženke volitev.

(vir: Nova24TV, Parsifal)

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”