Arsenovič obljubil Zlato lisico. FIS jo je odpovedal!

Zlata lisica, slika Visitpohorje

Vsega pet mesecev pred začetkom nove smučarske sezone so pri Mednarodni smučarski zvezi tudi uradno potrdili koledar tekem svetovnega pokala.

Pri mednarodni smučarski zvezi so tudi uradno potrdili koledar tekem svetovnega pokala, v katerem se je dvakrat znašla Kranjska Gora, medtem ko pa je Maribor na žalost dokončno izpadel. Kljub temu, da je župan Arsenovič, tudi v predvolilnih soočenjih dejal, da bo Zlato lisico ponovno vrnil v Maribor in začel govoriti o nekakšnem skladiščenju snega.

Leto 2024 se bo za smučarke začelo prav v Sloveniji, a, tako kot v zadnjih letih, v Kranjski Gori. Ta bo 6. in 7. januarja gostila veleslalom in slalom. Podkorenska strmina je čvrsto zasidrana tudi v moški koledar. Pokal Vitranc bo v prihodnji sezoni na sporedu 9. in 10. marca. Tokrat znova s klasičnim programom (veleslalom, slalom).

Nazadnje so bile lisičke doma na Štajerskem v sezoni 2018/19, kar je bila ena od zgolj treh domačih izvedb v zadnjem desetletju. Usodne so bile kronične težave s pripravo zadostnih količin snega. Pri tem pa ostaja še en problem, bo smučarska zveza, ki je nosilec smučarskih tekem  v Sloveniji, dovolila, da tekme za svetovni pokal žens, poterka, pod blagovno znamko Zlata lisica?

Zdi se, kot da gre v Mariboru pod taktirko župana Arsenovića vse narobe? Najprej varčevanje na vseh področjih, za tem podražitve, pa naravne ujme in sedaj še Zlata lisica?

Povezane objave

Ob zaključku leta, portal e-maribor.si s posebnim pogovornim omizjem v živo

V OŠ Rače! Po črvih, so učenci v hrani dobili še hrošče?

V SDS proti nedopustnemu projektu izgradnje vetrnih elektrarn na Pohorju!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več