Arsenovič odpovedal gostoljubje ladjici, ki je plula po Dravi!

Dravska vila, slika: inyourpocket.com

Saj ni res, pa je. Ladjica, ki je bila zasidrana na Dravi na Lentu se poslavlja z Maribora. Nenavadna poteza župana, ki namesto, da bi v Maribor privabljal turiste, jih odganja?

 

Ladjica ki je po Dravi peljala turiste je bila zagotovo popestritev turizma v Mariboru, za nekatere celo prava atrakcija. Na ladjici je bila tudi gostinska ponudba in obiskovalci so lahko ob kozarčku tudi nazdravili in uživali v vožnji po Dravi. 

 

Ladjica, ki se imenuje Dravska vila, je tako potnike peljala po Dravi na eni strani do dvoetažnega mostu in na drugi strani do Strudenške brvi. A se je z dolgim zaprtjem Lenta in z novim mostom, ki je zrastel na Lentu očitno tudi to spremenilo. Podjetnik Marjan Krajnc, ki je lastnik atraktivne ladjice, pravi, da je županstvo izdalo prepoved priveza na Lentu: “Nimamo dovoljenja za privez, niti za plovbo. Imamo nalog, da moramo ladjo iz Maribora umakniti.”

Dravska vila, slika Visit Maribor

Krajnc dodaja, da mu razlogi niso znani, še pove za radio: “To ve samo župan, saj obrazložitve, zakaj bi jo morali umakniti, ni. Gre za diktat, da naj plovilo umaknemo.” Da bodo ladjo umaknili z Drave sicer potrebujejo ustrezno dvigalo iz tujine. Dravsko vilo bodo tako primorani premestiti na drugo lokacijo, po besedah Kranjca imajo odprtih nekaj možnosti.

 

Očitno Arsenoviču lDravska vila ni povšeči, mogoče mu bo to pokvarilo zaslužek v novem hotelu na Lentu, ki ga bo uredil s pomočjo države, ali pa vzrok nekje drugje. Vsekakor pa je velika škoda za mariborski turizem. Namesto, da bi župan za to imel posluh, očitno dela ravno nasprotno.

Povezane objave

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

V Mariboru, bančni rop. Storilec pobegnil!

Uvedli preiskavo proti podžupanu Mestne občine Samu Petru Medvedu

5 komentarjev

Zdenka Prešern 5. 09. 2023 - 9:39
za svojo rit bo poskrbel, no saj je že
mona lisa 6. 09. 2023 - 2:46
Vse gostilne v Mariboru bo pokupil ostalo pa uničil. "Kupil" seveda z našim denarjem.
Dizzy Spellbound 6. 09. 2023 - 5:48
To je refleksija šerifov iz Maribora in Ljubljane: Kaj nam pa morejo, morejo,.... Totalna diktatura, ki odraža trenutno stanje v naši Sloveniji ....
Miso 7. 09. 2023 - 6:21
Kdo bo pokosil metersko travo ob Dravi (od trgovine Jager proti Dravi) in pospravil polomljena drevesa g. župan?
Fokus_123 9. 09. 2023 - 17:09
Ni velike razlike med njima…drugi je se vecji prevarant, kot prvi….GOTOF je bil za oba Angelcek….!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več