ARSO izdal opozorilo

Toča | Avtor Alenka Mihorič, Sokol ARSO

Danes sredi dneva in popoldne bodo predvsem v južni polovici Slovenije nastajala krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo.

Zajem slike: ARSO

Napoved za Slovenijo

Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Plohe in nevihte bodo s severa zajele večji del Slovenije, predvsem na jugu bodo lahko tudi močnejše nevihte. Zapihal bo kratkotrajen okrepljen severni veter, na Primorskem popoldne in zvečer burja. Osvežilo se bo. Popoldanske temperature bodo od 20 do 26, na Primorskem do 29 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo posamezne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 22 do 26, na Primorskem do 29 °C.

Obeti

V soboto bo povečini sončno. V nedeljo bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.

Opozorila

Danes sredi dneva in popoldne bodo predvsem v južni polovici Slovenije nastajala krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo.

Zaradi narave procesov ni mogoče napovedati in pravočasno izdati opozoril za vse nevarne okoljske dogodke, prav tako lahko prihaja do odstopanj napovedi in opozoril od dejanskega razvoja dogodkov.

Povezane objave

Pozor! Danes možni siloviti nalivi, močni sunki nevihtnega piša in toča

V torek pričakujemo pravo zimo. Temperature pa pod lediščem!

🔴Pozor, za SZ del Slovenije so napovedane močne padavine! (Graf padavin)