Arsrenovič je za volilno kampanjo porabil neverjetnih 34.076,08 evrov

Arsenovič in Kangler, slika: MMC

kampanje za županske volitve so dale rezultate. Nekateri so z volitvami razočarani, nekateri veseli. Koliko pa so Maribročani porabili za kampanje?

Župan MO Maribora Saše Arsenoviča je za kampanjo porabil kar  34.076,08 evra, kar ga razvršča na vrh lestvice županov, kateri so za kampanje porabili največ. Kje je župan Arsenovič dobil toliko denarja in koliko je prispeval tudi sam, nam ni uspelo izvedeti. Neplačanih obveznosti naj nebi imel.

Za Franca Kanglerja, poraženca volitev v MO Mariboru, je bilo na razpolago 25.576,07 evra. Porabljena so bila vsa sredstva, neplačanih obveznosti ni. Za svojo kampanjo je prispeval tudi sam, in sicer štiri tisoč evrov.

kot zanimivost, naj povemo, da so bile kampanje ostalih županskih kandidatov v Mariboru bolj skromne, Lidija Divjak Mirnik je namreč porabila le 7.681,25€, še bolj skromna je bila Melita Petelin, ki je recimo porabila le 4.450,00 €.

Koliko pa so recimo porabili drugi, za primerjavo z Mariborom: Nuška Gajšek (MO Ptuj) 7229,59 evra, Bojan Šrot, (MO Celje) pa 8923,73 evra.

Med največjimi potrošniki med župani pa je prav gotovo Zoran Janković (Mestna občina Ljubljana) kjer je imel na voljo 50.389,15 evra. Sredstva niso bila porabljena v celoti. Na koncu je na računu ostalo 320,81 evra, ki so bila nakazani v humanitarne namene. Neplačanih obveznosti pa naj tudi on nebi imel.

VIR: JVRK

SIFA

 

Povezane objave

Imamo posnetek napada na voznika mariborskega avtobusa.

Sramota! Marijo pokopali kar v “socialno grobnico” namesto k možu!

V Mariboru zaradi parkiranega vozila fizični obračun?