Bili smo na terenu. V Koblarjevem zalivu postavljajo zaščito, v Malečniku zalilo športno igrišče

Malečnik, športni park

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Drava, ki poplavlja na Koroškem, se je začela razlivati tudi že ponekod v okolici Maribora.  Najhuje je prizadeta KS Malečnik, kjer je Drava poplavila športno igrišče.

Drava se je razlizla v Malečniku, poplavljeno je nogometno igrišče. V Dupleku, Dvorjanah in v Krčevini pri Vurbergu je poplavljenih več cest in polj. Dupleškim rancarjem je odneslo čone, nam je dejal Zlatko Kupun: “Hišo je zalila voda, rance pa odneslo. Imamo veliko škode, čaka nas veliko dela. Budno spremljamo situacijo, upamo, da ne bo večje škode. Želimo si, da bi se neurja enkrat nehala.” V Dvorjanah so kmetje s poplavnih polj s traktorji reševali živino, ki je ostala ujeta v hlevih. Videli smo tudi srne, ki so plavale čez polja in uspele priti na varno. 

Deževje se še ne bo umirilo. V prihodnjih 24 urah bo v večjem delu države padlo še od 40 do 100 litrov dežja na kvadratni meter. Ponekod se bodo poplave še stopnjevale, poroča portal Meteoinfo Slovenija.

Mariborski vodovod priporoča vsem porabnikom pitne vode iz javnih vodovodnih sistemov Sveti Duh na Ostrem VrhuGaj nad Mariborom in Srednje – Žavcarjev vrh, da od danes, 4. avgusta, pa do preklica, zaradi izrednih razmer (intenzivnega deževja) pred uporabo pitno vodo prekuhajo.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Javno mnenje. Za evropski parlament 4 sedeži stranki SDS, bo NSi ujela še zadnji vlak?

Arsenoviču, naj bi podjetje brezplačno prenavljalo streho na hiši, na morju, v zameno za posel na MOM

To je nestrpnež, ki je sredi Maribora trgal plakate stranke SDS. Kdo ga pozna?

1 komentar

dk 5. 08. 2023 - 8:56
Mogoče bi bilo pravično, da rdečo gostilno v Koblarjevem zalivu odplakne, če je kje Bog. Bomo vsaj rešeni komunističnih pesmi, kot so bandiera rosa itd.ki se vsako leto ob 1. maju prepevajo pri njih.
Dodaj komentar