Bo “pljuvaški” akciji Anice Bidar odklenkalo? Kriminalisti prevzeli preiskavo!

Ljubljanski policisti so obravnavali več primerov poniževanja in groženj poslancem. “Številčnost kaže, da ni šlo za posamezne naključne izraze nezadovoljstva ljudi,” je zapisal generalni direktor Anton Olaj.

Kriminalisti v boj za “pljuvalci” Anice Bidar

V tem in preteklem tednu so policisti Policijske postaje Ljubljana Center obravnavali več ponižujočih ravnanj in groženj, ki so bile storjene na škodo številnih poslancev Državnega zbora,” je v javnem pismu, ki ga je delil tudi na Twitterju, zapisal generalni direktor policije Anton Olaj. Kot je dodal, je policija je zaradi tega izvedla več ukrepov za zaščito varovanih oseb in okrepila varovanje okolice DZ-ja ter zaposlenih, glede na družbeno nevarnost, intenziteto napadov, pritiskov in žaljivih ravnanj pa je primere v obravnavo prevzela kriminalistična policija.

“Trenutno imamo v obravnavi šest takšnih ravnanj. Od tega štiri obravnavamo kot kaznivo dejanje grožnje, dve pa kot prekrška zoper javni red in mir,” je v izjavi za medije dejal vodja oddelka za organizirano kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU-ja Ljubljana Stojan Belšak. Pojasnil je, da so v nekaterih primerih storilci že znani, v nekaterih pa kriminalisti obvestila še zbirajo, saj vse grožnje niso bile izrečene neposredno, ampak so nekatere poslanci prejeli tudi prek elektronske pošte. “V teh primerih je za ugotavljanje storilca kaznivega dejanja potrebna dodatna kriminalistična preiskava,” je dejal.

Pri fizičnih napadih so storilci znani, izhajajo pa iz določenih skupin, ki javno izražajo nestrinjanje z dogodki, ki so se odvijali v zadnjem tednu, je dejal Belšak in dodal, da kriminalisti v teh primerih izvajajo postopke in da bodo vsi storilci tudi procesirani.

Upajmo, da v tem trenutku, ko to poročamo kriminalisti že opravljajo razgovor pri Anici Bidar v občini Kozje-

P.M.

 

 

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”