Bodo naročniki Telekoma Slovenije ostali brez prenosov Evra 2000?

Telekom Slovenije in Šport TV še vedno nista dosegla dogovora. Decembra, ko je potekalo svetovno prvenstvo v rokometu za ženske na Japonskem, kjer so nastopale tudi Slovenke, so namreč pri uporabnikih televizijskih storitev našega nacionalnega telekomunikacijskega operaterja kar naenkrat ugasnili programi omenjene športne televizije.

Telekom ima še vedno izklopljen program Šport TV

Kdo bo popusti, kdo bo vse to plačal? Zagotovo gledalci, ki bodo zaradi tega očitno na slabšem. Med številnimi uporabniki se je zaradi takšne poteze operaterja začelo širiti nezadovoljstvo, ki so ga izpostavljali tudi na družbenih omrežjih. Pri Telekomu Slovenije so vseskozi ponavljali, da so finančne zahteve Šport TV previsoke, in prosili uporabnike za razumevanje.

Šport TV bo ekskluzivno prenašal vse tekme UEFA Evropskega prvenstva v nogometu 2020, ki se bodo odvijale na prizoriščih 12 evropskih držav, prav tako tudi vse tekme slovenske reprezentance v kvalifikacijah za FIFA Svetovno nogometno prvenstvo 2022 v Katarju.

ZPS Telekomu očita nezakonito ravnanje

Zveza potrošnikov pa Telekomu Slovenije zaradi umika športnih programov očita nezakonito ravnanje in zahteva tudi globo. V ZPS so prepričani, da so pri Telekomu Slovenije grobo kršili zakon o elektronskih komunikacijah, saj so 2. decembra letos brez predhodne napovedi s svoje programske sheme umaknili vse tri programe Šport TV. V zvezi potrošnikov menijo, da bi moral glede na zakonodajo nacionalni telekomunikacijski operater tako spremembo napovedati najmanj 30 dni vnaprej.

A v Telekomu so neomajni. Očitno bodo njihovi naročniki Evropsko nogometno prvenstvo morali gledati drugje.

MG


Povezane objave

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper