Bravo Golob! Sodnikom se bodo plače podvojile. Navadni ljudje pa stradajo?

sodniško kladivo

Sodniki so prvi, ki jih je vlada uvrstila v novo plačno lestvico. Upokojeni in ostali zaposleni pa od vlade dobivajo le drobtinice.

“Nikoli nisem skrivala, da se zavzemam za višje plače sodnikov,” je na novinarski konferenci glede plačnega dogovora s sodno vejo oblasti povedala nekdanja sodnica in sedanja predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Očitno je že poskrbela, da ko se ne bo več “svaljkala” po Državne zboru, pride nazaj med sodnice?

Sodniki so tako prvi, ki jih je vlada uvrstila v novo plačno lestvico. Najnižje plačana sodniška funkcija bo po novem v 44. plačnem razredu (4.400 evrov bruto), najvišja pa v 67.  Trenutno najnižje plačani sodniki dobivajo manj kot 2.000 evrov bruto na mesec, pa je dejala Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik. To je tista ministrica, ki je bežala pred gasilci, med protesti.

Sicer pa, lepo je biti sodnik. Najnižje plačana sodniška funkcija bo po novem v 44. plačnem razredu  kar 4.400 evrov bruto. Kako lepo je biti sodnik, no še lepše pa je biti Golob. Sporni posli Gen-i, zagotovo ne bodo na sodniškem dnevnem redu? Ali pa se motimo?

Vir: MMC, Žurnal24

Povezane objave

Tako v tajnosti ponoči vozijo migrante v azilni dom v Logatec

Milan Zver okrcal Evropsko komisijo. Državam se ne sme kratiti pravice do suverenosti!

Za vsako rit raste palica. Franci Kek dobil globo 250 evrov!

4 komentarji

BOBUBOB 6. 07. 2023 - 12:34
Korupcija, vsem na očeh. Kdo nam pa kaj more, jeb*eno več nas je....želeli ste demokracijo, imate jo. Kaj šele bo, ko pride sem še tista prava ameriška demokracija, z uličnim razbijanjem, požiganjem, ropanjem in posiljevanji. Živel Janša, slovenski Brut, ki je pomagal ustoličiti (politične) dediče prvih slovenskih genskih manipulatorjev.
Exlevak 7. 07. 2023 - 1:17
Torej meniš,da je Janša na volitvah dal glas za golobnjak...??
Dalibor 7. 07. 2023 - 9:31
Kaj ko bi se vi najprej prepričali koliko imajo sodniki (začetniki) sploh plačo?!? Jaz vem in se mi zdi za njihovo delo krepko premalo. Če pa vi ne cenite dela sodnikov, pa je to vaš problem...
Anton 10. 07. 2023 - 7:31
Veš kaj kolega za to kar delajo in to predvsem za elito, da jih ne obravnavajo kot krivce v raznih aferah imajo še preveč saj še od vsakega posameznika, ki ga kljub krivdi oprostijo dobijo nagrado. Jaz bi dal sodnikom 10000,00 plače, če bi res sodili po črki zakona in še spoštovani bi bili med ljudmi.
Dodaj komentar