BRAVO SLOVENIJA! Neverjetni odziv ljudi, ki bi radi pomagali!

Slovenija zna stopiti skupaj. Tudi v  parlamentu. Danes imamo občutek, da bi vsi radi pomagali, razen nekdanjega predsednika vlade, ki trosi neumnosti na družbenih omrežjih.

Slovenija pomaga v času koronavirusa

vsem, ki so do sedaj pomagali, se je zahvalil obrambni minister Tonin: “Javljajo se nam številni ljudje, ki zagotavljajo ogromne količine mask, ko jih vprašamo, kdaj jih lahko pripeljejo, pa rečejo, da jih imajo v Indiji ali Turčiji in bodo čez tri tedne tukaj! Ne! Mi te maske v Sloveniji potrebujemo zdaj!” je bil jasen Tonin. Je pa kot pozitivno plat izpostavil pol milijona zaščitnih mask, ki so jih dobili danes in s katerimi so najnujnejše potrebe v tem trenutku pokrite, ter velik odziv ljudi, ki so se po njegovi včerajšnji prošnji v medijih javili s pripravljenostjo pomagati. Zahvalil se je tudi Slovenskim železnicam, ki so priskrbele 100.000 mask. Glede tega, kdaj bodo v Slovenijo prišle ostale naročene zaščitne maske in respiratorji.”

Ker zaščitne opreme močno primanjkuje, delavci v zdravstvu pa jo krvavo potrebujejo, so v UKC Ljubljana vzeli stvari v svoje roke. Njihove šivilje namreč same pripravljajo pralne zaščitne maske, so sporočili. S tem želijo povečati neodvisnost od dobav.

MG


Povezane objave

To se je včeraj dogajalo na avtocesti. Poglejte kaj je počel voznik avtobusa

Pozor! Danes možni siloviti nalivi, močni sunki nevihtnega piša in toča

Znano je, kaj bo pogreb Rudija Poljanška. Udeležite se ga v narodni noši