Brzdanje koronavirusa! Ta graf pokažite vsem dvomljivcem! Vse informacije glede koronavirusa v Mariboru!

Nekaterim očitno še vedno ni jasno. Prepoved prireditev ni zaradi nagajanja, ampak zaradi zajezitve bolezni, ki je v sosednji Italiji popolnoma ušla iz nadzora!

Graf za vse dvomljivce širjenja koronavirusa

Po družbenih omrežjih je pred dnevi začel krožiti izvrsten graf, ki zelo nazorno in predvsem tako rekoč vsem razumljivo razloži, zakaj so morda tudi tisti najbolj drastični in neprijetni ukrepi, kot so odpovedi javnih dogodkov, prepovedi prehajanja državnih mej in celotne države v karanteni, ključnega pomena za zajezitev širjenja virusa ter s tem zmanjšanja števila okužb, hudih primerov bolezni in predvsem smrti.

graf Informacije glede koronavirusa

Informacije glede koronavirusa

Za vse, ki bi zaradi vročine, kašlja in težkega dihanja ter morebitnega stika z okuženim ali s kom, ki je bil na ogroženem območju v tujini, posumili, da so morda okuženi tudi sami, velja poziv: Ne hodite naokoli, pokličite osebnega zdravnika ali najbližji urgentni center in upoštevajte navodila zdravstvenih delavcev. Telefonska številka UKC Maribor031/653-929 je dosegljiva vsak dan od 07.00 do 22.00 in je namenjena vprašanjem v zvezi z boleznijo COVID-19.

Klicni center za informacije o koronavirusu. Na brezplačni telefonski številki 080 1404 lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro.

MG


Povezane objave

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.