Čaka nas nekaj dni vročine. Potem bo pa spet hladneje!

Po deževni, hladni in celo sneženi pomladi je Slovenija končno dočakala pravo poletje. Od danes bo nekaj časa sončno in toplo, a ne za dolgo.

Vročina se bo stopnjevala do petka

Vreme bo krojilo šibko območje visokega zračnega tlaka nad Evropo, zaradi česar bo vročemu zraku iznad severne Afrike le uspelo premagati Sredozemlje in Alpe. Prav vsi vremenski portali in meteorološke službe napovedujejo, da naj bi se temperature dvignile celo do okoli 30 stopinj Celzija! Po napovedi Arsa naj bi vročina vrhunec dosegla naslednji petek, ko naj bi jutranje temperature znašale v povprečju 16, čez dan pa naj bi dosegle 29 stopinj stopinj Celzija.

Poletje pa vseeno še ne prihaja. Že dva dneva pozneje, torej v nedeljo, 20. junija, naj bi se spet ohladilo: zbudili naj bi se v dokaj hladno jutro (13 stopinj), čez dan bo le do 23 stopinj stopinj Celzija.

P.M.

Povezane objave

Kmetje s traktorji na protest kar pred parlament. Shod tudi v Mariboru. #video #slike

Upor slovenskih kmetov! Kje danes lahko pričakujemo protest s traktorji?

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več