Celjski sodni zapisnikar izdajal podatke kar kriminalnemu podzemlju

sodniško kladivo

Prejšnji konec tedna so na celotnem območju Slovenije izvedli 16 hišnih preiskav ter 12 posameznikom odvzeli prostost.

Celjski sodni zapisnikar izdajal podatke kriminalnemu podzemlju

Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da na širšem celjskem območju deluje organizirana hudodelska združba, v kateri je sodelovalo več državljanov Slovenije, BiH-a ter Severne Makedonije. Združba je delovala tako, da je na območju celotne Slovenije organizirala nakup, hrambo in prodajo prepovedanih mamil kokaina in konoplje.

Prav tako so posamezni člani kriminalne združbe organizirali prevoze nezakonitih prebežnikov. Kriminalisti so ugotovili, da so v štirih primerih organizirali prevoze nezakonitih prebežnikov, državljanov Pakistana, Afganistana in Bangladeša. Prevoz nezakonitih prebežnikov so organizirali iz Hrvaške, čez Slovenijo in nato v Italijo.

Med preiskavo so kriminalisti zaznali, da kriminalna združba oz. njeni posamezni člani razpolagajo z občutljivimi podatki o dejavnostih policije. V nadaljevanju so policisti ugotovili, da s posameznimi člani kriminalne združbe sodeluje uslužbenec sodišča, in sicer sodni zapisnikar kazensko preiskovalnega oddelka Okrožnega sodišča v Celju.

Zapisnikar sodišča, ki je bil na sodišču zaposlen od leta 2018, je v nasprotju s svojimi dolžnostmi varovanja tajnih podatkov in iz koristoljubja sporočal tajne podatke članom kriminalne združbe. Kriminalno združbo je tako obveščal o kriminalističnih dejavnostih zoper njih ter tudi o izvajanju prikritih preiskovalnih ukrepov. Zapisnikarju grozi do 8. let zapora.

Vir: RTVSLO

MG

 

Povezane objave

Država strada, Golob pa že načrtuje poletne počitnice. V takem apartmaju se bo razvajal?

Nekdanji poslanec Franci Kek, dobil globo 250 evrov!

Stavka na Upravnih enotah se zaostruje. Od 15. maja bodo stavkali vsak dan!