Člani programskega sveta RTV sprejeli sklep, oddaja Studio city ni predvidena na RTV?

slika: twitter

Člani programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) so na dopisni seji, ki se je iztekla v sredo, sprejeli programsko-produkcijski načrt (PPN) zavoda za leto 2023.

Novi PPN e podprlo  16 članov, dva sta bila proti, trije vzdržani, sedem pa jih ni glasovalo, je sporočil predsednik programskega sveta Peter Gregorčič.

Ob tem so levičarji RTV zagotovo skočili v luft. Kajti pri levičarjih priljubljene oddaje Studio city ni predvidenega v sporedu nacionalne televizije, zato pa se vrača oddaja Globus na prvi program televizije.

Po noveli zakona o RTVS, potrjeni na novembrskem referendumu, je v sredo sicer prenehal mandat članom programskega in nadzornega sveta zavoda, vendar pa bodo delo nadaljevali do konstituiranja novega, 17-članskega sveta. Novi svet, ki ju bo nasledil, mora biti ustanovljen najpozneje v 60 dneh po uveljavitvi novele. Prav tako je v sredo prenehal mandat članom nadzornega sveta ter generalnemu direktorju zavoda in direktorjema radia in televizije. Zaradi prenehanja mandatov je bila na ustavno sodišče še isti dan vložena pobuda za ustavno presojo novele, v kateri pobudniki s prvopodpisanim Gregorčičem izpodbijajo prenehanje mandatov brez ugotavljanja pogojev za njihovo prekinitev.

vir: Slovenske novice

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več