Danes ponovno napovedani protesti. Glavna bo Anica Bidar?

posnetek zaslona, Anica Bidar

Danes se ponovno obetajo protesti. Spet jih napoveduje Zoran Stevanović, ki mu očitno ni bilo dovolj 48 ur za zapahi. A tokrat naj nebi on poskrbel za ozvočenje.

Danes ponovno protest. Organizatorka pa Anica Bidar?

“Kot že veste, smo na torkovem protestu mikrofon in celotno logistiko prihodnjih protestov #uporLJUDSTVA predali preostalim iniciativam, posameznikom in svobodnjakom. Ni dvoma, da je bila Resni.ca iniciator teh protestov, vendar se nam je večkrat očitalo, da nam gre zgolj za predvolilno kampanjo in ne ljudstvo, saj je Zoran že zdavnaj napovedal politične ambicije naše stranke v borbi za narod in proti režimu,” so zapisali v Stavanovićevi stranki.

Čeprav bo, kot kaže, zaradi ukrepanja policije na prejšnjem torkovem protesti, minister za notranje zadeve Aleš Hojs dobil interpelacijo, saj mu opozicija očita politizacijo policije, je v torkovi izjavi na vprašanje, ali bo policija ob morebitnih protestih zopet odreagirala z uporabo sile, dejal, da če bo nasilje znova eskaliralo, “je verjetno prav, da policija odgovori tako, da to eskalacijo nasilja prepreči”, je dejal notranji minister. Kar je v vseh demokratičnih državah v bistvu normalno. Takim, ki hodijo na proteste in tistim, ki navijajo za njih, pa je policijsko varovanje očitno povsem nesprejemljivo.

Sicer pa po Stevanoviću očitno proteste4 v svoje roke prevzema Anica Bidar. ki je na Facebooku zapisala: “Moj predlog je, če bomo šli jutri na sprehod, da dekleta, ženske, mame, babice stopimo na čelo”. No Anice Bidar predvidevamo, da v zapor ne bodo odpeljali. Ona bi sodila v drugačno ustanovo*?

Policija bo neprijavljen shod varovala in ob izgredih ukrepala

[color-box color=”blue”] Iz policije so sporočili, da so seznanjeni z informacijami o jutrišnjem načrtovanem javnem shodu v Ljubljani. “Shod doslej ni bil prijavljen na policijski postaji ali upravni enoti, kot to določa zakon o javnih zbiranjih. Za udeležence to pomeni, da ni organizatorja, ki bi že vnaprej poskrbel za varnostne ukrepe, kot je npr. rediteljska služba. V skladu z zakonom v takšnih primerih za red skrbijo policisti,” so zapisali[/color-box].

Zaradi zagotovitve varnosti bo omejeno gibanje na določenih mestih. Območje shoda bo videonadzorovano. Opozarjajo, da na shode in prireditve ni dovoljeno prinašati nevarnih predmetov (npr. pirotehnična sredstva, palice, orodje). Zaradi varnosti udeležencem odsvetujejo, da na shod prihajajo z otroki. Ob hujših in množičnih kršitvah policisti morajo ukrepati, v skrajnem primeru tudi z razpustitvijo shoda. V takih primerih morajo udeleženci zapustiti prostor, saj je le tako mogoče zagotoviti varno izvedbo naloge in s tem tudi zagotoviti varnost vsem udeležencem shoda.

P.M.

VIRi: TopTV.si, Nova24TV

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”