DARS – Predvidena dela in zapore na štajerski avtocesti do 30. julija 2020

Slika: DARS

Od sobote, 25. julija 2020, od 18. ure do nedelje, 26. julija 2020, do 17. ure bo na odseku avtoceste A1 med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru zaprt vozni pas.

Do konca meseca julija bo promet na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani potekal po dveh začasnih pasovih zaradi sanacije plazu.

Nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi

Med 20. in 26. julijem 2020 poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov. Akcija poteka pod okriljem Agencije za varnost prometa in Policije.

Vse policijske uprave in Specializirana enota za nadzor prometa bodo v tem obdobju ob rednem delu izvajali nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi. Nadzor avtobusov bodo izvajali blizu avtobusnih postajališč in na relacijah, kjer pogosto vozijo avtobusi. Akcija je usklajena s policijami drugih evropskih držav, vendar pa bo zaradi epidemije koronavirusa ponekod potekala v omejenem obsegu.

Pri tovornih vozilih in avtobusih je še posebej pomembna ustrezna varnostna razdalja, saj je zavorna pot pri njih še daljša, česar se morajo vozniki zavedati in pri vožnji dosledno upoštevati.

Omejitev tovornih vozil v času turistične sezone

Od zadnjega vikenda v juniju pa do vključno prvega celega vikenda v septembru velja omejitev tovornih vozil nad 7,5 tone:

  • ob sobotah od 8. do 13. ure, na primorskih avtocestah od 6. do 16. ure,
  • ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure,
  • na primorskih avtocestah: ob nedeljah in dela prostih dnevih od 8. do 22. ure.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Povezane objave

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

Razgrajal po trgovini in se podelal. Policisti so ga odpeljali

Najprej je kolesaril proti Janševi vladi, ga zmerjal s pošastjo, sedaj pod Golobov vlado pa joka?