DESUS dal košarico Šarcu, Fajonovi, Mescu in Bratuškovi?

poslanska skupina DESUS, slika: seniorji.info

Odločitev Karla Erjavca, da znova kandidira za predsednika DeSUS, je za začasnega vodjo stranke Tomaža Gantarja pričakovana. In če Erjavec zmaga, ali bo to pomenilo, da bo DESUS odšel iz vlade?

DESUS bo ostal v vladi?

Gantar je v izjavi za medije tudi pojasnil, da sta se z Erjavcem že pred časom pogovarjala predvsem o zadevah, na katere sta imela v preteklosti različne poglede, “ne pa o kandidaturah in sodelovanju v prihodnosti”. Dodal je, da je vnovična kandidatura za predsednika DeSUS Erjavčeva osebna odločitev, “ki pa ni lahka”, poroča STA.

 Gantar: Erjavčeva kandidatura in morebitna vrnitev na predsedniško mesto nimata vpliva na sodelovanje DeSUS v aktualni vladi, saj o tem ne odloča predsednik stranke.


Glede možnosti povezovanja opozicijskih LMŠ, SD, Levice in SAB v okviru pobude pod imenom Koalicija ustavnega loka, h kateri bi povabili tudi DeSUS, pa je Gantar dejal, da zadeva ni vredna komentarja, piše SIOL.

“Praktično ne vidim možnosti, da bi opozicija, ki je bila v vladi in razpadla, ker se niso znali dogovarjati, zdaj našla čudežno rešitev in se dogovorila za kakršnokoli drugo možnost,” je dejal Gantar. Dodal je, da zaenkrat še ni slišal za dobro alternativo aktualni vladi, poroča STA.

Gantar je zadovoljen z vlogo DeSUS v vladi, saj so po njegovih besedah doslej izpeljali vse, kar je bilo predvideno, zato ne vidi razloga, da s tem delom ne bi nadaljevali

MG


Povezane objave

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča

Neverjetno! Poglejte kakšen manever je Svoboda uporabila, glede preiskave poslov Gen-i

Narodnozabavna glasba v šoku. Umrl je eden najbolj znanih harmonikarjev!

2 komentarja

Nemanic 8. 10. 2020 - 20:23
Desus je pokopal že mnogo vlad in zakaj bi bilo sedaj, po takih skrajno izdajalskih in zahrbtnih ukrepih kaj drugače. Edini cilj jim je rušenje uspešne vlade, da nimajo poštenih namenov so že večkrat dokazali, še posebej njihov kolovodja rjavec. Penzijonistom je obljubljal magičnih 1000€ penzije. In kaj je naredil. Nič popolnoma nič in se malo manj in kaj naj bi sedaj naredil, ugibamo, šušlja se, aha korupcija pri nas ni, damo ti toliko in toliko sam zruši JJ da bomo lahko sarali naprej. Prosim ne nadenite si mask kajti korono si je izmislil JJ in vsekakor se vam ne bo zgodilo nič (no jaz upam, da vas bo vsak dan manj) :p
Dodaj komentar