Direktor NIJZ odgovoril na norost Tanje Fajon! Ocena Fajonove kaže na njen način razmišljanja, ki je vzet iz preteklosti

Milan Krek (Direktor NIJZ) slika: Demokracija

Direktor NIJZ Milan Krek je odgovoril Tanji Fajon na nebuloze, ki jih je kvasila danes v zvezi z zamenjavo Kreka in Kacina.

Del politike napada tiste, ki noč in dan garajo in se trudijo, da bi zajezili novi koronavirus,

“Imamo namreč preveč resno strokovno delo v tem trenutku, da bi se ukvarjali še s takimi napadi na strokovno institucijo s strani politike,” je povedal Milan Krek, direktor NIJZ Tanji Fajon

“Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), ki je strokovna in ne politična institucija, delam kot direktor, ki je zadolžen za poslovno in strokovno področje. S svojimi sodelavci delam v skladu z javno zdravstveno medicinsko stroko in komuniciramo z ljudmi na način, da bi razumeli, da gre za resno pandemijo, ki ima lahko resne posledice za celo državo in posameznika. Zato ocena Fajonove kaže na njen način razmišljanja, ki je vzet iz preteklosti, ker ona mojega strokovnega dela pač ne more ocenjevati,” je v odzivu za STA dejal Milan Krek.




Žalosti ga, da del politike napada tiste, ki noč in dan garajo in se trudijo, da bi zajezili novi koronavirus, namesto da bi jih podpiral. “Na NIJZ dela 27 epidemiologov, ki trenutno obvladujejo celotno epidemijo, da ni treba zapirati šol, tovarn in družbe, kar smo doživeli ravno od vlade, v kateri je bila kot koalicijska stranka tudi SD in ki ni poskrbela, da bi imel NIJZ dovolj sredstev za delovanje, celo več, odvzela mu je velik del proračunskih sredstev in nas pustila v velikih finančnih težavah ob začetku epidemije,” je opozoril Krek.

Upajmo da je Milan Krek tokrat zadovoljil Tanjo Fajon in da je zaenkrat potešena, ter da ne bo več stresala neumnosti.

MG


Povezane objave

Mirko Mayer je tokrat brcnil v temo. Janša mu je povedal svoje.

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

6 komentarjev

Stokrat 1. 10. 2020 - 20:38
Frustrirane babe je nemogoče zadovoljit z besedami.
Jože Bulc 1. 10. 2020 - 21:54
Krek ni epidemiolog in takih blesavih navodil ni lahko spoštovati. Krek je celo delovno dobo delal z narkomani in tega virusa ne bo nikoli obvladal. Smo ga imeli nekajkrat priložnost videti na TV. Od tega je najbolj znano, ko so ga novinarji spraševali, kako naj ljudje zaščitno ravnajo v trgovskem centru.... Izjavil je, da naj ljudje berejo NIJZjeva navodila...... Ker ta človek ne pozna epidemiologije, tudi ne pozna priporočil . Ne zna ji torej razložiti.
Silvester Alič 2. 10. 2020 - 3:31
Take neumnosti govori kot Möderndorfer. Same kretenizme. Fajonka naj bo raje tiho če se ne razume na stvari ki so važne za zdravje državljanov
dk 2. 10. 2020 - 7:51
Ocena za Fajonovo je, da je opravilno nesposobna in ji je treba do nadaljnjega imenovati skrbnika.
Jože Bulc 2. 10. 2020 - 11:16
Krek naj se najprej napifla priporočil NIJZ, nato jih mora razumeti. Zatem ga čaka težje od tega " ljudje naj berejo priporočila NIJZ". Naučiti se mora razložiti priporočila NIJZ. Včerraj sta bili gostji na POP TV. Janševa vojakinja, Godčeva in Fajonova. Vojakinja je ob koncu pogorela, ker ji je zmanjkalo municije in se je vdala, da bi vlada morala pustiti strokovnjake odločati, ker so priporočila in odloki vlade včasih nasprotujoči in dvomljivi. Torej naj stroka odloča. Fajonova gre na živce Janši od takrat, ko je v času največje gonje SDS proti migrantom, Grims po TV in v parlamentu razlagal, da so migranti morilci, posiljevalci, teroristi in s s tem sejal strah, Fajonova pa je v javnem nastopu pokazala, da so le ljudje, ki so izgubili dom, rešujejo si glavo in so napoti v bogate države EU. . Čeprav je minilo 3 leta, čeprav so mediji SDS širili laž, da Fajonova vabi migrante, pa v SDS niso uspeli, zato pa Janša in SDS ne morejo pozabiti, da jih je dala v koš nevernica in prikazala, da "verniki" v SDS izza krščanske zavese širijo rasizem in homofobijo.
Jože Bulc 2. 10. 2020 - 11:20
TO PA JE USPEH JANŠEVE VLADE.... Vlada RS je na twitterju sporočila, da so v Sloveniji v četrtek potrdili 238 novookuženih, opravili pa so 3281 testov.
Dodaj komentar