Drama sredi Ljubljane. Je nekdo skočil z nebotičnika?

V večernih urah, se je pri Nebotičniku v Ljubljani zgodilo nepojmljiva tragedija, zaradi katere so policisti preusmerjali tudi promet.

Policisti PU Ljubljana so bili zelo skopi s podatki. Sporočili so le, da gre za dogodek o katerih ne obveščajo javnosti in ni šlo za kaznivo dejanje ali nesrečo.

Slika: Bralec Slovenskih novic

Statistika glede samomorov v Sloveniji ni ravno bleščeča. Zaradi samomora vsako leto umre več kot 800.000 ljudi, na svetu, v Sloveniji več kot 300. Približno 25-krat toliko je o vrednosti oziroma smislu lastnega življenja tako podvomilo, da so samomor poskušali narediti.

“Znak, da je nekdo v stiski, je lahko sprememba njegovega vedenja in odnosa do bližnjih. Običajno tak človek postane bolj žalosten, apatičen, opušča dejavnosti, ki jih je prej rad opravljal, se težko zbere, ima težave s spanjem.”

Za podatke o ustreznih oblikah pomoči ali samo za podporo in pogovor se lahko obrnete na telefone za pomoč v stiski: Klic v duševni stiski 01 520 99 00, vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj. Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116 123, 24 ur na dan, vsak dan. Klic je brezplačen. Društvo SOS telefon za ženske in otroke žrtve nasilja 080 11 55, od ponedeljka do petka med 12. in 22. uro; ob sobotah, nedeljah in praznikih med 18. in 22. uro. Tom telefon za otroke in mladostnike 116 111, vsak dan med 12. in 20. uro. Klic je brezplačen.

Nikoli niste sami!

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

1 komentar

Exlevak 8. 02. 2024 - 2:29
Tole ,pa malo spominja na "samomore" Putinovih nasprotnikov...
Dodaj komentar