Država z denarjem zalaga POP TV? Za show Masterchef bo dala kar 200 jurjev?

slika: Wikipedia

Splača se biti Golobov zaveznik? Očitno je to nekaj normalnega, da vlada, katero podpira največja komercialna televizija, le-tej vrne nazaj zahvalo v obliki denarja.

Si zamislite kakšen pogrom bi se zgodil, če bi vlada Janeza Janše, sponzorirala kakšeno oddajo na televiziji Nova24TV. Ker pa to počenja vlada Roberta Goloba na POP TV, pa je očitno nekaj normalnega?

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je namreč oddalo javno naročilo, s katerim želijo promovirati znak “Izbrana kakovost – Slovenija” za sektor mleka, mesa in sadja. Javno naročilo vključuje zakup oglasnega prostora, izvedbo kreativnih zapletov in ostale promocijske umestitve v oddaji Masterchef Slovenija prihodnjo pomlad, razkriva Žurnal24.

Produkcija Pro plus Produkcija plus je predložila ponudbo v višini kar 199.999,48 evra z DDV. Izvedli so en krog pogajanj, v katerih pa ministrstvu ni uspelo znižati cene. 

Oddaja Masterchef Slovenija je kuharsko tekmovanje ljubiteljskih kuharjev, ki je narejeno po britanski licenci Masterchef.  Kot se izgovarjajo na ministstvu za kmetijstvo, so se za promocijo odločili zaradi zahtev sektorjev mleka, mesa in sadja, da v promocijo znaka »izbrana kakovost – Slovenija« za sektor mleka, mesa in sadja vključimo tudi segment HORECA.

Bo torej 200 jurjev davkoplačevalskega denarja šlo za poplačilo reklamiranja te vlade?

Povezane objave

Predsednica države, ki je obljubila, da bo predsednica vseh, je blokirala naš portal na omrežju X

Brglez po tiho že išče novo službo. Se mu obeta še tretji politični poraz?

Direktor Vodovoda Maribor z 6000 evrov plače, zaposlenim pa mobing in ostanke?

2 komentarja

marker 21. 12. 2023 - 7:31
A ima ministrstvo za obrambo preveč denarja? Plača naj raje vojake, da jim ne bodo uhajali v druge poklice.
Čunga Lunga 24. 12. 2023 - 16:02
Je tudi globoko državo-lastnico Pro Plusa udarilo to dviganje cen ??
Dodaj komentar