Državni zbor išče zamenjavo za predsednika državnega zbora.

slika: DZ RS

Po tem ko so trije “odpadniki” iz SMC in en “odpadnik” iz stranke DeSUS, danes zapustili svoje stranke in je med njimi tudi predsednik državnega zbora Igor Zorčič, bo vlada poiskala njegovo zamenjavo.

DRŽAVNI ZBOR IŠČE NOVEGA PREDSEDNIKA

“Odpadnik” Igor Zorčič je danes, potem, ko je, v stilu Marjana Šarca vrgel puško v koruzo obelodanil, da bodo o novem predsedniku državnega zbora odločali poslanci.

Novi vodja poslancev SMC-ja Gregor Perič pa je pozneje dejal, da se bo glede na spremenjene okoliščine treba pogovoriti tudi o položaju predsednika DZ-ja. Ugiba se, da bi to funkcijo utegnil prevzeti vodja poslanske skupine NSi-ja Jožef Horvat, a je Perič dejal, da je trenutno še težko govoriti o imenih. “Zagotovo pa bo treba poiskati nekoga, ki uživa ugled,” je dodal.

Po neuradnih informacijah naj bi v parlamentu že zbirali podpise za Zorčičevo razrešitev. Potrebnih je najmanj 46 poslanskih glasov. Sprememba pa je sedaj v številu poslancev SMC. To terja tudi določene spremembe pri razmerjih v vladi, a je še težko govoriti, kakšne. Odgovor o tem, ali bo to spremenjeno število ministrstev, bo po oceni novega vodje poslancev SMC-ja Gregorja Periča znan v prihodnjih dneh. Po odhodu treh poslancev je namreč SMC s petimi poslanci postala najmanjša stranka koalicije Janeza Janše. NSi ima sedem poslancev, SDS pa 26.

Državni zbor, tako po letu dni spet išče novega predsednika vseh poslancev

PM

Povezane objave

Golobovi na zabavi! Kdo si bo v Münchenu ogledal tekmo med Slovenijo in Srbijo?

Če boste govorili proti Golobu, bo z vami obračunala kar njegova ljubica?

Golob in njegova ljubica posnela video iz Amerike, temu se danes smejijo mnogi?