Eko teden 2017

Zveza prijateljev mladine vabi na prireditve v Eko teden 2017, ki se je začela danes, 5. junija in bo trajala do 9. junija. Prireditve se bodo odvijale na Glavnem trgu v Mariboru.

Koordinatorica dejavnosti v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor, Kornelija Kaurin, je v vabilu zapisala,  da se s svojimi programi za varstvo okolja in ohranjanje narave pridružujejo ciljem Mednarodnega leta trajnostnega turizma za razvoj. Glavni namen tega je spodbujanje k boljšemu razumevanju med ljudmi in večjemu zavedanju o bogastvu dediščine različnih civilizacij s ciljem večjega spoštovanja vrednot različnih kultur, kar bi povečalo željo po krepitvi miru v svetu.

ZPM želi osveščati, informirati, svetovati in posredovati znanja vsem generacijam ter povedati in pokazati, da lahko vsak posameznik s svojim odgovornim ravnanjem veliko naredi za zdravo okolje in s tem za lastno zdravje – tudi z odgovornim ravnanjem v prostem času.

V sodelovanju z drugimi organizacijam so pripravili pester program prireditev. Vsebine so prilagojene različnim starostnim skupinam otrok in dopolnjujejo vzgojno izobraževalne cilje v vrtcih in osnovnih šolah, zato predlagajo, da jih obiščete tudi z otroki, ki obiskujejo popoldanske oddelke v vrtcih oz. oddelke podaljšanega bivanja v šolah. Program prireditev si lahko ogledate tukaj.  http://zpm-mb.si/novice-dogodki/eko-teden-2017/

V ZPM verjamejo, da bodo otroci in starši, ki se bodo prireditev udeležili, preživeli ustvarjalni dan v mestu, izvedeli veliko novega in se pri tem zabavali in igrali.

Zveza prijateljev mladine Maribor program izvaja s finančno podporo in v sodelovanju z Mestno občino Maribor, Medobčinskim uradom za varstvo okolja in ohranjanje narave.

Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?