Erjavec niti na silvestrovo ne da miru. Na vsak način hoče postati mandatar!

koalicija kul, slika twitter

Medtem, ko t.i. koalicija KUL, še vedno nima 46 glasov za potrditev konstruktivne nezaupnice vladi Janeza Janše, Erjavec še vedno sanja o tem, da bi postal mandatar.

Erjavec še vedno sanja o 46-ih glasovih

Svet stranke SMC, kot najvišji organ je včeraj sporočil, da Karel Erjavec nima glasov SMC-ja in nima niti podpore sveta stranke SMC. A Erjavec dane na silvestrovo še vedno sanja o konstruktivni nezaupnici. Za Televizijo Slovenija je Erjavec povedal, da se SMC ne odloča o tem, kdo bo mandatar, ampak o tem, kakšno politiko zagovarja. Pričakoval je, da se bodo po sedmih urah razprave vendarle izrekli o tem, ali podpirajo politiko, ki je “usmerjena v destrukcijo, denormalizacijo države“, ali pa se pridružijo političnim silam, ki “želijo normalno državo, v kateri se spoštuje ustavni red”.

In kakšen je načrt t.i. koalicije KUL? Nadaljujejo s projektom konstruktivne nezaupnice. Na to temo se bodo ponovno sešli prihodnji teden. Kot je Erjavec napovedal, bo najprej predlagal, da zberejo 43 podpisov KUL-a pod predlog njegove mandatarske kandidature, še vedno pa računajo tudi na poslanke in poslance SMC-ja.

Koliko glasov koalicija KUL sploh ima niti sam Erjavec ne ve, saj ga niti vsi njegovi poslanci ne podpirajo. A če ne drugega, vztrajen pa je. To pa mu je treba priznati.

PM

Povezane objave

Goloba več ne marajo. Odpadniki Svobode bi mu kradli glasove na Evropskih volitvah

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?